Νέες αναρτήσεις δασικών

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκινά από Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί σταδιακά ως το τέλος του χρόνου η ανάρτηση της δεύτερης ομάδας δασικών χαρτών που καλύπτουν το 17% της χώρας και καλύπτουν 22 περιοχές.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν περιθώριο 105 ημερών να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους για τη διόρθωση τυχόν λαθών, ή τον χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως δασικής.
Οι νέες αναρτήσεις ξεκινούν με μικρή καθυστέρηση λόγω της παράτασης που δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος στις υπηρεσίας έως τις 25 Οκτωβρίου, για να ολοκληρώσουν τις εργασίες που αφορούν πρόδηλα σφάλματα και αιτήσεις εξαγοράς/χρήσης που έχουν εντοπιστεί στην πρώτη ομάδα των χαρτών, που καλύπτουν το 37% της χώρας και των οποίων η ανάρτηση ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η δεύτερη ανάρτηση θα ξεκινήσει από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, εκτός από το Δήμο Έδεσσας, που μετείχε στην προηγούμενη ανάρτηση, καθώς και από τη μισή Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου.
Οι υπόλοιπες περιοχές που θα ακολουθήσουν βρίσκονται στις εξής περιφέρειες:
• Ανατολικής Αττικής, εκτός των προκαποδιστριακών Δήμων Δροσιάς, Μαραθώνα, Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, Κηφισιάς, Φυλής, Βαρνάβα, Γραμματικού και Καπανδριτίου που έχει ήδη γίνει ανάρτηση.
• Δυτικής Αττικής, εκτός από τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ασπρόπυργου, Ιλίου, Καματερού, Μάνδρας, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.
• Αιγαίου, που καλύπτει τη Λέσβο (οικισμοί Αγίας Μαρίνας, Αλυφαντών, Λουτρών, Μόριας και Παναγιούδας) και τη Χίο (οικισμοί Ανεμώνα, Θυμιανών, Ιωνίας, Καμπόχωρων, Μαστιχοχωρίων και την πόλη της Χίου).
• Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που αφορά την Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας, τον Φιλώτα και τα Βαλτόνερα Φλώρινας.
• Θεσσαλίας, που καλύπτει το σύνολο των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων.
• Κρήτης, που περιλαμβάνει μόνον τους οικισμούς Κουνουπιδιανών, Μουρνιών, Νέας Κυδωνίας, Νεροκούρου, Περιβολίων Κυδωνίας, Σούδας, Χανίων και Γαύδου.
• Μακεδονίας-Θράκης που αφορά το σύνολο των νομών Ημαθίας και Σερρών, το Πολύκαστρο και Πολύδασος Κιλκίς, τους οικισμού Άβατου, Εράσμιου, Εύλαλου και Μάγγανων Ξάνθης.
• Δυτικής Ελλάδας, που καλύπτει τους οικισμούς Αργασίου, Βασιλικών, Καλαμακίου και Παντοκράτορος Ζακύνθου.
Ο υπόλοιπος προγραμματισμός των αναρτήσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του ΥΠΕΝ.
Τέλος να σημειωθεί ότι έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάθεση Μελετών Κατάρτισης Δασικού Χάρτη στο υπόλοιπο 46% της χώρας, με στόχο την εφαρμογή του προγραμματισμού για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου για τη χώρα μας.