Νέα πορεία κατά αστυνομικής βίας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Σε ΕΔΕ έστειλαν τον αστυνομικό ο οποίος με αδικαιολόγητη βία κτύπησε πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το επεισόδιο προκλήθηκε όταν κάποιοι νέοι άνδρες προσπάθησαν να προστατέψουν μία γυναίκα με δύο παιδιά όπου η ομάδα των αστυνομικών που ερευνούσε αν θα έπρεπε να είναι έξω της συμπεριφέρθηκαν με υπερβολή. Ο κόσμος αντέδρασε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κυνηγήσουν τον νέο άνδρα και ο συγκεκριμένο αστυνομικός να τον κτυπήσει με βία και με ρόπαλο μεταλλικό που απαγορεύεται στην αστυνομία (τα ρόπαλα έχουν αντικατασταθεί από πλαστικά). Η συμπεριφορά αυτή είχε ως αποτέλεσμα τις αντιδράσεις των πολιτών της περιοχής όπου εχθές πραγματοποίησαν πορεία στο αστυνομικό τμήμα και στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι και σήμερα θα πραγματοποιηθεί πορεία στις 4 το απόγευμα.
Για τα επεισόδια που προκλήθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε:
«Χθες, στην πλατεία Νέας Σμύρνης, έγιναν επεισόδια κατά τη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση μέτρων περιορισμού της πανδημίας.
Πρέπει να σας πω ότι για τη συγκεκριμένη πλατεία έχουμε δεχθεί κατ επανάληψη καταγγελίες , και από τη δημοτική αρχή, για συνωστισμό. Στα επεισόδια αυτά, 2 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, έγιναν 11 συλλήψεις, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται να ασκείται βία σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων.
Για το περιστατικό αυτό διεξάγεται εσωτερική έρευνα στην Αστυνομία, με παράλληλη ενημέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη, με βάση διάταξη που εμείς ψηφίσαμε. Γίνεται έρευνα επίσης από την αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, θα τελειώσει γρήγορα, ούτως ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια και να υπάρξει απόδοση ευθυνών..
Η αστυνομία εδώ και 1,5 χρόνο βρίσκεται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή σε πολλά μέτωπα και, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά της όπως επιβάλλουν οι νόμοι.
Άσκοπη βία δεν δικαιολογείται. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό..
Αυτά προς το παρόν, θα έχουμε να πούμε περισσότερα με την ολοκλήρωση της πειθαρχικής και της ποινικής έρευνας.
Και κάτι ακόμη. Για τους ισχυρισμούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ25, περί απειλούμενης δημοκρατίας λόγω αστυνομικής βίας, ένα έχω να πω: γελοιότητες. Αν οι δημοκρατικοί θεσμοί κινδύνευσαν και η χώρα απειλήθηκε, αυτό συνέβη επί των ημερών που είχαν αυτοί τη διακυβέρνηση του τόπου.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail