Νέα πληροφοριακά συστήματα

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δύο νέα πληροφοριακά συστήματα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων («ΙΡΙΔΑ») και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού («HRM») θα έχει  μέσα στον προσεχή Φεβρουάριο στη διάθεσή του το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα εν λόγω πληροφοριακά συστήματα αναπτύχθηκαν και παραχωρούνται, χωρίς καμία επιβάρυνση, από την Πολεμική Αεροπορία, η οποία και θα παράσχει επιπλέον στο ΥΠΕΣ υλικοτεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση .
Για την επισημοποίηση της συνεργασίας ΓΕΑ-ΥΠΕΣ, υπεγράφη την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, Μνημόνιο Εμπιστευτικότητας μεταξύ του Υπαρχηγού Υποπτεράρχου (Ι) Συμεών – Χαραλάμπου Ψιμούλη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη.
Μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ δήλωσε τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και ευγνώμονες προς την Πολεμική Αεροπορία για την πρωτοβουλία που πήρε να αναπτύξει τα συγκεκριμένα πληροφοριακά συστήματα και να τα διαθέσει στις υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα. Ευελπιστούμε ότι άμεσα θα έχουμε απτά θετικά αποτελέσματα και μείωση των διοικητικών βαρών και του χρόνου ολοκλήρωσης των διοικητικών διαδικασιών. Για τη συνεργασία μας αυτή θα ήθελα να  ευχαριστήσω, εκτός της Πολεμικής Αεροπορίας, και τα στελέχη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ, και ιδίως τον Προϊστάμενο, κ. Κουλό, για τη διαρκή προσπάθειά τους να εντοπίζουν λύσεις και να αναβαθμίζουν το επίπεδο λειτουργίας της υπηρεσίας, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων. Αποδεικνύεται ότι τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και στο Δημόσιο Τομέα γενικά υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες και πολλά αξιόλογα στελέχη με γνώσεις και μεράκι. Και είναι σε θέση να μας εντυπωσιάζουν διαρκώς, αρκεί να τους δοθεί ο χώρος και η υποστήριξη να κάνουν τη δουλειά τους».