Νέα μέτρα κατά πυρκαγιών

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

«Σε μία βδομάδα θα έχει οριοθετηθεί η δασική έκταση που έχει καεί από τις πυρκαγιές στη περιφέρεια Ανατολικής Αττικής» δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος  μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, η Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.
Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπογράμμισε «Για το νέο έτος θα υπάρξουν νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για να μην ξαναδούμε τέτοιες μεγάλες καταστροφές».
Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης τόνισε «μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες περιοχές της Αττικής και όχι μόνο προκειμένου πριν α ξεκινήσουν τα πρωτοβρόχια να έχουν ξεκινήσει τα έργα».
Ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης διευκρίνισαν «στο Δήμο Ωρωπού έχουν καταστραφεί 21 έως 23 σπίτια, από αυτά τα 6 έχουν ολοκληρωτική καταστροφή. Μέχρι να τακτοποιηθούν οι οικογένειες αυτών των σπιτιών θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε ξενοδοχεία και αργότερα θα ενοικιαστούν σπίτια. Επίσης θα υπάρξουν αποζημιώσεις σε όσους έχουν ζημίες από τις πυρκαγιές.»