Νέα δίκτυα αφαλάτωσης στο Γάζι

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Υπεγράφει σύμβαση υπεγράφη στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου.για το έργο κατασκευής νέων δικτύων τροφοδοσίας των δεξαμενών του Δήμου από τη μονάδα αφαλάτωσης (την υπάρχουσα και την νέα που είναι υπό κατασκευή), προϋπολογισμού 1.247.794,13 ευρώ. Με το έργο αυτό, σε συνδυασμό και με την κατασκευή και της νέας, 2ης μονάδας αφαλάτωσης που θα καλύψει την ευρύτερη περιοχή του Γαζίου, του Παλαιόκαστρου, του Μαδέ, της Λυγαριάς και της Αγίας Πελαγίας, η Δημοτική Αρχή θωρακίζει το Μαλεβίζι από το πρόβλημα της λειψυδρίας.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρόκειται για μια ακόμα κίνηση αντιμετώπισης του σημαντικότερου ίσως ζητήματος που αντιμετωπίζει η Κρήτη, του προβλήματος της λειψυδρίας. Κατασκευάσαμε την πρώτη μονάδα δυναμικότητας 2.5000 κυβικών ανά ημέρα, έχουμε σε εξέλιξη και την κατασκευή δεύτερης μονάδας 3.000 κυβικών ανά ημέρα και μαζί και με αυτό το έργο, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση σε πολύ καλό βαθμό. Θα ήθελα όμως να τονίσω, ότι χρειάζεται και η υπεύθυνη συμπεριφορά όλων μας στο θέμα της κατανάλωσης του νερού. Η επάρκειά μας, δεν δικαιολογεί σπατάλες. Το αγαθό του νερού είναι πολύτιμο και πρέπει όλοι μας να το χρησιμοποιούμε με σύνεση.
Θα ήθελα τέλος για μια ακόμα φορά να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φίλιππο Σαββάκη, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Ντουλάκη, τον Δ/ντη της υπηρεσία Γιώργο Κουγιουμουτζάκη, καθώς επίσης και όλα τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για το άριστο αποτέλεσμα».
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου.