Νέα αποχή Συμβολαιογράφων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζουν οι συμβολαιογράφοι την αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, όσον αφορά την κατοικία του οφειλέτη – φυσικού προσώπου.
Έτσι, την Τετάρτη θα διεξάγονται κατ’ εξαίρεσιν πλειστηριασμοί μετά από άδεια των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
Ο Σύλλογος επαναλαμβάνει τις διαπιστώσεις του για αδικαιολόγητη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων κατά τη διεξαγωγή εκείνων των πλειστηριασμών που καμία σχέση δεν έχουν με πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας των συμπολιτών μας.
Μετά από έξι μήνες αποχής, «παρατηρούμε ότι η διενέργεια των υπολοίπων πλειστηριασμών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με πλειστηριασμούς κατοικίας, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της Χώρας είναι αδύνατη λόγω αντιδράσεων μερίδας συμπολιτών μας» σηεμιώνουν.
Επαναλαμβάνουν την προτροπή τους προς όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απώλειας της πρώτης και μοναδικής κατοικίας τους να εξαντλούν το σύνολο των δυνατοτήτων προστασίας τους που τους παρέχουν οι ισχύουσες σήμερα διατάξεις.
Καλούν, τέλος, την Πολιτεία να προβεί σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη και ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας των πλειστηριασμών.