Νέα αντεισαγγελέας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη είναι η νέα επικεφαλής στην Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.
Με πλειοψηφία 6-5, το 11μελές δικαστικό συμβούλιο που συνήλθε υπό την προεδρία της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και την συμμετοχή της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, αποφάσισε την αντικατάσταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Παντελή από την θέση του προϊσταμένου της Αρχής Καταπολέμησης Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος.
Οι μειοψηφούντες τάχθηκαν υπέρ της παράτασης της θητείας του κ. Παντελή.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η κ. Ζαΐρη γεννήθηκε το 1954 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1981, ενώ τον Μάιο του  2015 με απόφαση του 15μελούς ΑΔΣ προήχθη στον βαθμό της  αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Κατά την εισαγγελική της σταδιοδρομία χειρίστηκε αρκετά μεγάλες υποθέσεις, ενώ τον Ιούλιο του περασμένου έτους διενήργησε έρευνα, κατόπιν εντολής της κυρίας Δημητρίου,  για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens.
Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε τοποθετηθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, στη θέση του προέδρου της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για την σύνταξη νομοσχεδίου που αφορά  την σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail