Νέα έργα στον Πειραιά

ΑΤΤΙΚΗΣ Περιφέρειες

Συνάντηση εργασίας για τη ταχύτερη προώθηση δύο σημαντικών έργων Πολιτισμού στον Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 4.100.000€, είχε  στις 29 Μαρτίου 2017 στο Υπουργείο Πολιτισμού ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης με τη Γ.Γ. του Υπουργείου, Μ. Βλαζάκη, τις Προϊστάμενες  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, Στ. Χρυσουλάκη και της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων, Αμ. Ανδρουλιδάκη.
Τα δύο νέα μεγάλα έργα είναι τα εξής:
(α) Η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Ζέας. Η μελέτη για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. Για την υλοποίηση της μελέτης η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει και δεσμεύσει στο πρόγραμμά της ποσό 2.200.000 €.
(β) Η αποκατάσταση και διαμόρφωση του διατηρητέου κτηρίου του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, σε χώρο περιοδικών εκθέσεων. Για την αποκατάσταση του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου, τόσο την εκπόνηση των οριστικών μελετών (προϋπολογισμός 400.000 €)  όσο και την υλοποίηση του έργου (προϋπολογισμός 1.500.000 €).
Τα δύο αυτά έργα θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά όλου του οικοδομικού τετραγώνου, που βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, σηματοδοτώντας μια σημαντική σε κλίμακα και συμβολισμό αστική παρέμβαση που θα καταστήσει την ευρύτερη περιοχή σημείο αναφοράς για την πόλη και τους επισκέπτες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του σημείωσε ότι η συγκρότηση και ανάδειξη μιας σύγχρονης και ελκυστικής, για κατοίκους και επισκέπτες, πολιτιστικής ταυτότητας στην περιοχή του Πειραιά, αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Μετά από δεκαετίες, η πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής ανασυγκροτείται με μεγάλα έργα και παρεμβάσεις ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, εκθέσεις και πολιτιστικές δράσεις εν γένει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail