Μπαλαντίνεια 2018

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Την Κυριακή 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμή  του ήρωα Μακεδονομάχου οπλαρχηγού από τα Δελιανά, Μανώλη Μπαλαντίνου.
Η φετινή εκδήλωση ήταν επίσης αφιερωμένη στην καταγόμενη από τα Δελιανά Άλκηστις Αγοραστάκη.
Η υψίστη αυτοθυσία της, διέσωσε από βέβαιο πνιγμό κατά την διάρκεια του τραγικού ναυαγίου του Ε/Ο «Ηράκλειο» το 1966, πολλούς συνταξιδιώτες της, με τραγικό αντίτιμο την ίδια της την ζωή.
Η πράξη της αποτελεί τον ορισμό του αλτρουισμού ανέφερε χαρακτηριστικά  στην ομιλία του ο πρώην Αντινόμαρχης κ. Γ. Αγοραστάκης.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης στην αναφορά του τόνισε, ότι και τα δυο τιμώμενα πρόσωπα προσέφεραν στους συνανθρώπους τους. Ο αγωνιστής Μακεδονομάχος για την Ελευθερία της Μακεδονίας όταν μάλιστα ακόμα η Κρήτη δεν ήταν κομμάτι του Ελληνικού Κράτους και η τιμώμενη ηρωίδα για την ανυπέρβλητη προσφορά  αυτοθυσίας προς τον συνάνθρωπο.
Παρευρέθησαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Δελιανών και Κακοπέτρου, Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πλατανιά, εκπρόσωπος του ΕΒΕΧ και αρκετά μέλη των οικογενειών Μπαλαντίνου και Αγοραστάκη.
Ήταν συγκινητική η στιγμή όπου η αδερφή της Άλκηστις Αγοραστάκη, Ευσεβία, παρέδωσε στον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου κα Κατσουλάκη, φωτογραφία  της αδερφής της για να κοσμεί τα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου.
Κατατέθηκαν στέφανα από φορείς και μέλη των οικογενειών. Ακολούθησε κέρασμα που επιμελήθηκε ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail