Μνημόσυνο στον Θ. Κολοκοτρώνη

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Περιφέρειες

Ολοήμερο αφιέρωμα-μνημόσυνο, για τον σπουδαίο Έλληνα, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, οργάνωσε, ο Δήμος της Τρίπολης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Τρίπολης και η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.
Το θρησκευτικό-πνευματικό δρώμενο, έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως και είχε σχέση με την επέτειο των 175 χρόνων απ’ τον θάνατο του «Γέρου του Μοριά».
Το πρωί, έγινε ιερό μνημόσυνο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαντινείας-Κυνουρίας, κ.κ. Αλεξάνδρου, ενώ ακολούθησε ομιλία του Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου. Παρόντες, βουλευτές, δήμαρχοι, σύμβουλοι αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.
Το απόγευμα, στον ίδιο ναό, διεξήχθη θεία λειτουργία (με συμμετοχή του Μητροπολίτη Μαντινείας-Κυνουρίας, κ.κ.Αλεξάνδρου) και ομιλία του Ηλία Γιαννικόπουλου, δικηγόρου, διδάκτορα φιλοσοφίας της Νομικής Σχολής του Εδιμβούργου.
Στην μητρόπολη, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι, κλήρος και πιστοί.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail