Μητροπολιτικό Πάρκο στην Πάτρα

ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΕΜΑΤΑ Περιφέρειες

Στην δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου 130 στρεμμάτων προχωρά ο Δήμος Πατρέων με συμμετοχή του δημάρχου και των πολιτών.
Πρόκειται για την περιοχή Ριγανόκαμπος που είναι στα ανατολικά του Δήμου.
Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Πατρέων αναφέρει:
Στο ερώτημα των διορισμένων κυβερνητικών εκπροσώπων του γνωστού «υπερταμείου»: από πού πήρατε την άδεια για τις εργασίες; απαντάμε: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΛΑΟ!
Με μια μαζική συγκέντρωση των κατοίκων του Ανατολικού Διαμερίσματος και τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων και φορέων, ξεκίνησαν σήμερα σε πανηγυρικό κλίμα, οι εργασίες διαμόρφωσης του Ανατολικού Πάρκου, στον πρώην σκουπιδότοπο του Ριγανοκάμπου. Μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών, με δεκάδες εργαζόμενους, συνέχισαν τον καθαρισμό και τις επιχωματώσεις, που είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες μέρες στο χώρο. Μαζί με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής, ήταν από νωρίς το πρωί στο χώρο, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού έργου και Καθαριότητας , Χρήστος Κορδάς, άλλοι Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.
Τους συγκεντρωμένους υποδέχθηκε εκ μέρους του Διαμερισματικού Συμβουλίου, του Ανατολικού Τομέα, ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Ζώτος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε, πως η ύπαρξη ελεύθερων χώρων, αποτελεί μια ζωτική λαϊκή ανάγκη και η σημερινή Δημοτική Αρχή, με την πρωτοβουλία της αυτή και τις εργασίες που ξεκίνησαν για τη διαμόρφωση αυτού του χώρου, την ικανοποιεί σε σημαντικό βαθμό. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπο των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, ο οποίος αναφέρθηκε στους πολύχρονους αγώνες των Συλλόγων και των κατοίκων και τόνισε ότι με τη σημερινή, ντεφάκτο παρέμβαση, επιτέλους ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών.
Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η Δημοτική Αρχή σήμερα, μαζί με το λαό, προχωρά στη διαμόρφωση ενός νέου Πάρκου, 150 στρεμμάτων, που θα γίνει το «μπαλκόνι» της Πάτρας.
Δεν ανεχόμαστε τη συνεχιζόμενη κοροϊδία και την καθυστέρηση από την κυβέρνηση, στο αίτημα για παραχώρηση της χρήσης αυτής της έκτασης στο Δήμο.
Στο ερώτημα των διορισμένων κυβερνητικών εκπροσώπων του γνωστού «υπερταμείου»: από πού πήρατε την άδεια για τις εργασίες που πραγματοποιούμε;, απαντάμε: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΛΑΟ!
Αυτή η Δημοτική Αρχή, είναι σταθερά προσανατολισμένη και απευθύνεται στα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους.
Αυτός ο αγώνας και η συνεπής διεκδίκηση, όπως και οι ντε φάκτο ενέργειες της Δημοτικής Αρχής έφεραν τη θετική εξέλιξη με την παραχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος της λιμενικής ζώνης. Είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Νότιου παραλιακού πάρκου, που αγκάλιασε και χρησιμοποιεί καθημερινά μεγάλο μέρος του λαού της Πάτρας. Αυτοί οι ελεύθεροι χώροι, παραδόθηκαν στο λαό της Πάτρας, γιατί δεν υποταχτήκαμε «στον ρεαλισμό της υποταγής», δεν υποκλιθήκαμε στην επιχειρηματικότητα ως δήθεν μοχλό ανάπτυξης, δεν υποκύψαμε στους αρνητικούς πολιτικούς συσχετισμούς.
Για μάς προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων, η παραχώρησή τους στο λαό για την κάλυψη των αναγκών του. Για μάς προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων, η παραχώρησή τους στο λαό για την κάλυψη των αναγκών του.
Ο Δήμαρχος, κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, στη μεγάλη, λαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή 25 Ιούνη στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, ο οποίος ευχαρίστησε τους κατοίκους για τη μαζική τους παρουσία, τους εργαζόμενους του Δήμου που με φιλότιμες προσπάθειες κατασκευάζουν αυτά τα έργα ζωής για το λαό, καθώς και τους επαγγελματίες ιδιώτες για τη δωρεάν παραχώρηση των μηχανημάτων τους και την εθελοντική τους εργασία.
Οι κάτοικοι, θέλοντας να σηματοδοτήσουν την έναρξη των εργασιών, κάλεσαν τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη να φυτέψει το πρώτο δέντρο, που ήταν ελιά, στο νέο Πάρκο, καθώς επίσης την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον Αντιδημαρχο, Χρήστο Κορδά, μια ακόμα ελιά. Οι δυο ελιές, συμβολίζουν την αρχή της προσπάθειας για τη δημιουργία του νέου, Ανατολικού Πάρκου.
Στη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Αγγελόπουλος, δεκάδες εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, «ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», «Ανυπότακτη Πολιτεία», «Πάτρα Δική μας Πόλη», «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» και «Όλοι μαζί για την Πάτρα».