Μεταφορά προσφύγων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

«Ξεκίνησαν οι μετακινήσεις από το ανατολικό Αιγαίο των προσφύγων προς την ενδοχώρα όπου σε σχέση με τον πληθυσμό ανά περιφέρεια δεν θα ξεπερνάει το 1%.» τόνισε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στου πολιτικούς συντάκτες την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019.
Ακόμη υπογράμμισε «Μέχρι το τέλος του 2020 θα επιστραφούν 10.000 πρόσφυγες ενώ θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα για τους παράνομους μετανάστες οι οποίοι θα φεύγουν από την χώρα. Όσοι θα μένουν στα κέντρα δεν θα έχουν δικαίωμα μετακίνησης=ς εντός της Ελλάδας.»
Επίσης ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στη συνεννόησης που έγινε με τις τράπεζες συγκεκριμένα στην αναθεώρηση των τραπεζικών χρεώσεων που είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Όσο πρόκειται για την διεύρυνση της προστασίας της κατοικίας είπε όρι μπορεί να γίνεται αίτηση από έναν συνιδιοκτήτη καθώς και στις περιπτώσεις που είναι σε διάσταση.
Για τον κώδικα ποινικής δικονομίας διευκρίνισε ότι θα γίνουν αλλαγές και αφαιρείται το δικαίωμα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις δωροδοκίας και σε ανάλογες πράξεις.
Τέλος θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail