Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας

Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας αποφάσισε η κυβέρνηση μετά από την ανώριμη στάση συγκεκριμένου αριθμού Ελλήνων πολιτών. Συγκεκριμένα μέχρι τις 6 Απριλίου 2020 όσιοι εργάζονται, όσοι θέλουν να κάνουν προσωπικές μετακινήσεις (πληρωμές τραπεζών, αγορά τροφίμων και συναφών ειδών, αγορά φαρμάκων, άθληση όχι πάνω από δύο άτομα και βόλτα με τα κατοικίδιά τους) θα πραγματοποιούνται με ένα ειδικό έντυπο Α και Β το οποίο θα το προμηθεύονται από συγκεκριμένη πλατφόρμα (forma.gov.gr) όπου θα αναφέρεται εκτός από το όνομα και το επίθετο και ο λόγος της μετακίνησης σε περίπτωση ελέγχου από δημοτικές αρχές, αστυνομικές αρχές και από λιμενικές αρχές.
Επίσης στο 13033 μπορούν να στέλνουν sms για προσωπική μετακίνηση.
Η form.gov.gr ξεκινάει από σήμερα το βράδυ αλλά μόνο για αύριο όσοι δεν προλάβουν να πάρουν τα έντυπα μπορούν να κινηθούν με υπεύθυνη δήλωση.
Στα διόδια δεν επιτρέπεται να περνούν χωρίς τις παραπάνω αιτίες και η αστυνομία θα τους επιστρέφει πίσω στα σπίτια τους. Όσοι δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες της κυβέρνησης το πρόστιμο είναι 150 ευρώ και θα συλλαμβάνονται.
Τέλος μέσα στα αυτοκίνητα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πάνω από δύο άτομα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail