Μελωδίες Μικράς Ασίας

ΑΤΤΙΚΗΣ Περιφέρειες

Μια μουσική περιπλάνηση από την αρχαία παράδοση του Μανέ και των οργανικών σκοπών μέχρι τα γνωστά τραγούδια της Μικράς Ασίας θα προσφέρει το τετραμέλες συγκρότημα «Σεκέρ Παρέ» την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στις 8.30. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με προσφυγικούς συλλόγους της πόλης. Την εκδήλωση θα προλογίσει το μέλος του συγκροτήματος κ. Θεολόγος Παπανικολάου.
Το «Σεκέρ Παρέ» αποτελείται από τους  Θεολόγο Παπανικολάου (βιολί, τραγούδι, μανέδες), Αθηνά Κουκή (κανονάκι), Γεράσιμος Παπαδόπουλος (ούτι), Φωκίωνας Αποστολόπουλος (κρουστά). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια με σκοπό, την ανάδειξη της σύνθετης μουσικής παράδοσης της Ανατολικής Μεσογείου και του ρόλου του ελληνικού στοιχείου σ’ αυτήν.
Η παράδοση αυτή, προβάλλεται μέσα από τα πιο γνωστά τραγούδια της Μικράς Ασίας, την αρχαία παράδοση του Μανέ και οργανικών σκοπών, οι οποίοι αποτελούν συνδετικό κρίκο της Βυζαντινής, της Δημοτικής και της Λόγιας μουσικής παράδοσης. Το κοινό θα ταξιδέψει στις απαρχές του ελληνικού τραγουδιού και στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων που κουβαλάνε αιώνες ιστορίας μέσα από γνωστά Τραγούδια – Μανέδες και Ορχηστρικούς σκοπούς.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση ξεκινάει στις 20:30.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail