Μεγάλη αποχή δημοψηφίσματος πΓΔΜ

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Μεγάλη αποχή στο δημοψήφισμα έκλεισαν οι κάλπες στην πΓΔΜ. Σύμφωνα με την Εθνική Εκλογική Επιτροπή χώρας, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 34,09%.
Με καταμετρημένες τις ψήφους από το 80% των εκλογικών τμημάτων υπέρ του «ναι» ψήφισαν το 91,2% (458.053 ψηφοφόροι) και υπέρ του «όχι» το 5,86% (29.448 ψηφοφόροι). Στο 3% τα άκυρα/λευκά ψηφοδέλτια.
Υπενθυμίζεται πως στο δημοψήφισμα αυτό, οι πολίτες της πΓΔΜ κλήθηκαν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τη συμφωνία για την επίλυση του θέματος του ονόματος, που υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου, στις Πρέσπες, από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά και της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών.
Το ερώτημα, στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι πολίτες της πΓΔΜ ήταν: «Συμφωνείτε με την ένταξη της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της «Μακεδονίας» και της Ελλάδας;».
Ο Ζόραν Ζάεφ, επεσήμανε: «οι ψηφοφόροι ψήφισαν με υπερηφάνεια. Περιμένω πως η πλειοψηφία των πολιτών που ψήφισε, ψήφισε υπέρ της συμφωνίας, παρά το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για μποϊκοτάζ. ……… Πρέπει να περάσουμε πλέον στην πολιτική δραστηριότητα στο κοινοβούλιο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail