Μήνυμα Νίκου Καζαντζάκη

ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

«Το μήνυμα του Νίκου Καζαντζάκη να φτάσει παντού στον κόσμο», τόνισαν οι φορείς σε συνάντηση τους στην Περιφέρεια Κρήτης.
Τη θέληση τους, το μήνυμα του Νίκου Καζαντζάκη να φτάσει παντού στον κόσμο με την οργάνωση εκδηλώσεων με αφορμή το έτος Καζαντζάκη, εξέφρασαν σε συνάντηση τους στην Περιφέρεια, Περιφερειάρχης, εκπρόσωπος του Υπουργείου εξωτερικών, Δήμαρχοι οι υπεύθυνοι των εκδόσεων Καζαντζάκη, της διεθνούς εταιρείας φίλων Ν. Καζαντζάκη, του Μουσείου Ν. Καζαντζάκη, του Παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών, του Ιστορικού Μουσείου, που μετείχαν σε συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης. Για το έτος Καζαντζάκη που τιμάται φέτος, Περιφέρεια, Δήμοι, φορείς οργανώνουν εκδηλώσεις, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια την αυτοδιοίκηση, φορείς θα γίνουν εκδηλώσεις στην Κρήτη από 28 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου όπου και θα φιλοξενηθούν 60 Έλληνες νέοι από την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Αρμενία το Καζακστάν. Το όλο πρόγραμμα, όπως είπε, ονομάζεται «Βήματα του Καζαντζάκη» και εξήγησε ότι ο Καζαντζάκης ήταν απεσταλμένος στον Πόντο από τον άλλο μεγάλο Κρητικό τον Ελευθέριο Βενιζέλο, όπου και έσωσε χιλιάδες Έλληνες.
«Μια συνάντηση με το Υπουργείο εξωτερικών, με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου με όλους τους Δήμους για το έτος Καζαντζάκη. Πρέπει να αναδείξουμε, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό το μεγάλο έργο του μεγάλου συγγραφέα και ενώνουμε δυνάμεις για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το 2017 είναι  έτος Καζαντζάκη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Τη θέληση τους επίσης για την υλοποίηση ποιοτικών εκδηλώσεων τόνισαν και οι παριστάμενοι δήμαρχοι Αρχανών – Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, Χερσονήσσου Γιάννης Μαστοράκης, Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρώπης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Εύα Παπαδάτου, ο επιστημονικός υπεύθυνος των εκδόσεων N. Καζαντζάκη, Νίκος Μαθιουδάκης, ο πρόεδρος της διεθνούς εταιρείας φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Γιώργος Στασινάκης, ο πρόεδρος και η διευθύντρια του Μουσείου Καζαντζάκη Μιχάλης Ταρουδάκης και Βαρβάρα Τσάκα, εκπρόσωποι του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Αγησίλαος Καλουτσάκης και Αργυρώ Γαλενιανού, η τοπική συντονίστρια της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. Σοφία Κανάκη, η εντεταλμένη εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μαρία Χναράκη, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού του δήμου Χερσονήσου Ευθύμης Μουντράκης κ.ά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail