Μέγας Αρχιδιάκονος Θεόδωρος Μεϊμάρης

ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Τη χειροθεσία σε Μέγα Αρχιδιάκονο τού μέχρι σήμερα Δευτερεύοντος των Πατριαρχικών Διακόνων Θεοδώρου Μεϊμάρη, τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, το προηγούμενο Σάββατο, αμέσως μετά τον Εσπερινό, κατά τον οποίο χοροστάτησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ο νέος Αρχιδιάκονος  κατάγεται από το Ηράκλειο και είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Αγκαράθου.
Απευθυνόμενος στο νέον Μ. Αρχιδιάκονό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε την αφοσίωση και αυταπάρνηση που αυτός επέδειξε κατά τη διακονία του στην Πατριαρχική Αυλή, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στις πολυεπίπεδες θεολογικές σπουδές του. Μεταξύ άλλων, είπε «γνωρίζεις καλώς ότι, ως Αρχιδιάκονος, αλλά και ενασχολούμενος με την Θεολογίαν, καλείσαι να προσεγγίζης και να σπουδάζης όχι μόνον τα γεγονότα της ρεούσης καθημερινότητος, αλλά και τα προσδοκώμενα, δηλαδή τα μη ορώμενα, τα εσχατολογικά. Καλείσαι να φροντίζης, ώστε η χάριτι του Θεού διακονία σου να είναι καρπός μιας σταυροαναστασίμου ελευθερίας υπέρ των άλλων».
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Γέρων Δέρκων Απόστολος, Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, Σεβαστείας Δημήτριος, Μύρων Χρυσόστομος, Σασίμων Γεννάδιος, Ικονίου Θεόληπτος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας, Δράμας Παύλος, Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας εκ της Εκκλησίας της Κύπρου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Κυδωνιών Αθηναγόρας, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, Σμύρνης Βαρθολομαίος και οι Επίσκοποι Αβύδου Κύριλλος και Αλικαρνασσού Αδριανός. Επίσης πλήθος Κληρικών και πιστών από την Πόλη, την Κρήτη και την Κάρπαθο καθώς και από την Κύπρο και τη Ρουμανία.
Ο νέος Αρχιδιάκονος είναι διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και το Οικουμενικό Ινστιτούτο του Bossey με ειδίκευση στις διαχριστιανικές σχέσεις. Κατά την τελευταία δεκαετία , υπηρετεί από τη θέση του Γραμματέα του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Παγκόσμιας Λουθηρανικής Ομοσπονδίας καθώς και του Φόρουμ Διαλόγου της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνελεύσεων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ενώ εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Επιτροπή Εκπαίδευσης και Οικουμενικής Επιμόρφωσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων σε διάφορες γλώσσες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail