«Κόκκινη κάρτα στην Coca Cola»

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Κόκκινη Κάρτα στα προϊόντα της Coca Cola» μέχρι την τελική δικαίωση, βγάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών.
Σε ψήφισμα τονίζει:
Εμείς οι αντιπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου της  Π.Ο.Ε.Ε.Π., οι οποίοι συνήλθαμε το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ  ότι
Η κυβέρνηση δέσμια των δανειστών του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου  συνεχίζει την κατακρεούργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων με απώτερο στόχο την επιβολή καθεστώτος εργασιακού Μεσαίωνα.
Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να εκποιεί τα περιουσιακά στοιχεία της     χώρας και τα δημόσια αγαθά της, υποθηκεύοντας με αυτόν τον τρόπο το μέλλον των επόμενων γενεών.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
Τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες παρά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχονται οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε συναλλαγή με κόμματα, κυβερνήσεις και την ίδια την εργοδοσία περιορίζοντας με αυτή τη στάση τους, μέρος από τα συνδικάτα, σε ρόλο απλού παρατηρητή.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  ότι
Ως εκφραστές του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος θα εντείνουμε τους αγώνας μας, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη το σύνολο των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί και  στο πλαίσιο της πολιτικής των «Μνημονίων»  που καταδυναστεύουν τους εργαζόμενους.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Τα σωματεία του κλάδου να συνεχίσουν και να εντείνουν την εκστρατεία ενημέρωσης για τον αγώνα των απεργών της Coca Cola με στόχο την ακύρωση των απολύσεων και την επαναλειτουργία των  εργοστασίων.
Το καταναλωτικό κοινό να συνεχίσει να στηρίζει και να υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα, βγάζουμε «Κόκκινη Κάρτα στα  προϊόντα  της Coca Cola» μέχρι την τελική δικαίωση.
ΔΙΝΟΥΜΕ  ΕΝΤΟΛΗ
Στη Διοίκηση να δώσει το παρόν Ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου σε κάθε αρμόδιο.