Κυβερνητική παραβίαση προγράμματος στέγασης-επανένταξης

ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ Περιφέρειες

Την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους του Δήμου Βύρωνα καταγγέλουν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Ενότητας Δήμου Βύρωνα για την παραβίαση δικαιωμάτων των δικαιούχων του προγράμματος στέγασης και επανένταξης.
Στην καταγγελία αναφέρεται:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Προς:
Τον Πρωθυπουργό
Τον Υπουργό Εσωτερικών
Την Υπουργό Εργασίας και Κοινων. Πρόνοιας
Τα Πολιτικά Κόμματα
Τους Βουλευτές
Την Δημοτική Αρχή Βύρωνα
Τις δημοτικές παρατάξεις Δήμου Βύρωνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ:
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΩΜΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2017 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ  ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ!!…
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο πρόγραμμα ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ του Δήμου Βύρωνα, παρουσιάζονται εδώ και αρκετούς μήνες σοβαρά και αδικαιολόγητα προβλήματα, τα οποία δυναστεύουν τα μέλη του προγράμματος και έχουν προκαλέσει την οργή τους. Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα αυτό επιδοτεί εξ ολοκλήρου τους εργοδότες που προσλαμβάνουν άνεργους – άστεγους ενώ καλύπτει πλήρως τα ενοίκια της κατοικίας, την οποία μισθώνει ο Δήμος και στεγάζει τον δικαιούχο του προγράμματος.
Ο Μανώλης Κανακάκης, που μαζί με την γυναίκα του ήταν άστεγος και για μεγάλο χρονικό διάστημα διέμενε στον Ξενώνα Καρέα του Βύρωνα, εντάχθηκε στο αναφερόμενο πρόγραμμα τον Απρίλη του 2016, αλλά δεν έχει λάβει τους οφειλόμενους μισθούς του προγράμματος από τον Δήμο εδώ και 6 μήνες – από την 1η Γενάρη 2017 έως σήμερα Ιούνη 26/6/17 – ενώ σε 6 ανέρχονται επίσης και τα ενοίκια τα οποία ο Δήμος Βύρωνα δεν έχει πληρώσει μέχρι σήμερα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Το ίδιο ισχύει και για τον δεύτερο δικαιούχο που έβαλε ο Δήμος Βύρωνα στο ίδιο πρόγραμμα!… Οι αθλιότητες αυτές Κυβέρνησης και Δήμου είχαν ως αποτέλεσμα ο Κανακάκης να απειλείται με έξωση και μολονότι δεν έχουμε όλες τις πληροφορίες, έγινε γνωστό ότι ο εργοδότης του Κανακάκη, αν και δεν έπαιρνε από τον Δήμο τις επιδοτήσεις του προγράμματος, για να βοηθήσει τον εργαζόμενο να επιβιώσει. τον πλήρωνε μέχρι και τα μέσα του Απρίλη του 17, αλλά στην συνέχεια σταμάτησε και ο Κανακάκης σήμερα δεν έχει ούτε μια δεκάρα για να ζήσει! Η κατάσταση αυτή έχει φέρει τον συμπολίτη μας σε απόγνωση καθώς δεν μπορεί να πληρώσει ούτε την ΔΕΗ, απειλείται με διακοπή  ρεύματος ενώ συνάμα αδυνατεί να πληρώσει και αυτό το ψωμί χωρίς δανεικά!…..
Η κατάσταση αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά καθώς υπάρχουν υποψίες είτε ότι τα χρήματα μπορεί να κατακρατούνται από την κυβέρνηση για την συγκάλυψη των γνωστών πολιτικών της απάτης και των δημοσιονομικών πλεονασμάτων ή μπορεί να έχουν να κάνουν με τα τεράστια οικονομικά ελλείμματα της Δημοτικής Αρχής, καθώς είναι γνωστό ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή Χαρδαλιά άφησε τον Δήμο χρεοκοπημένο με περίπου 30 εκ ευρώ χρέος, γεγονός όμως το οποίο συγκαλύπτει μεθοδικά ο σημερινός Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Κατοπόδης και η δεξιά ηγετική ομάδα των αντιδημάρχων, μαζί με τον πασοκικής έκδοσης αντιδήμαρχο οικονομικών Δ. Κόκκαλη! Ο εν λόγω αντιδήμαρχος οικονομικών γράφοντας στα παλιά του παπούτσια την νομιμότητα, που διέπει το δημόσιο λογιστικό, διευθύνει την οικονομική πολιτική του Δήμου, μέχρι σήμερα με διάτρητους και παράνομους οικονομικούς προϋπολογισμούς και ισολογισμούς.
Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι αν και ο Κανακάκης ζήτησε από τον Δήμαρχο κ. Κατωπόδη και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρ. Σπυρόπουλο να τους συναντήσει για να πληροφορηθεί υπεύθυνα τους λόγους της εξαθλίωσης του, μέχρι στιγμής, ο εν λόγω πολίτης δεν έχει καμιά υπεύθυνη πληροφόρηση από τον Δήμο και γίνεται αντικείμενο της πασίγνωστης πολιτικής των εμπαιγμών και της κοροϊδίας, την οποία συνηθίζουν να ακολουθούν οι απολογητές των αντιλαϊκών πολιτικών της σοσιαλδημοκρατίας, της ψευτοαριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ  και της άθλιας κυβέρνησής του!….
Κύριοι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Δήμου Βύρωνα τι γίνονται τα λεφτά των δικαιούχων του προγράμματος;…