Κρήτη έδρα εθνικών ομάδων

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Εγκρίθηκε το τεύχος της διακήρυξης δημοπρασίας για την αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου στο στάδιο Ελευθερίας στο Ηράκλειο στην Κρήτη. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε για το έργο πνοής και αναβάθμισης του στίβου στο Ηράκλειο, με την αλλαγή του ταρτάν, η οποία θα κοστίσει περίπου μισό εκατομμύριο και η δημοπράτηση του θα προχωρήσει εντός των επόμενων μηνών. 
Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ, η νέα διοίκηση του οποίου θα ορισθεί τις επόμενες ημέρες. Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο επιθεώρησε τις εργασίες στο σκέπαστρο και συζήτησε μεταξύ άλλων για τις ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων, την αναβάθμισή τους, την ασφάλεια αθλητών και θεατών κ.α., ενώ επισκέφθηκε και το Κολυμβητήριο του Λίντο.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, Νίκο Συριγωνάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ, Νίκο Τζώρτζογλου και τον πρόεδρο της ΕΣΚΗ, Μπάμπη Μαρκάκη, θέσαμε από κοινού ένα στόχο: Να γίνει η Κρήτη, το Ηράκλειο, έδρα των εθνικών ομάδων. Εκείνης του ποδοσφαίρου στο Παγκρήτιο Στάδιο και εκείνης του μπάσκετ στα Δύο Αοράκια.
Γι’ αυτό το σκοπό κινούμαστε όλοι μαζί συντονισμένα, ώστε οι αθλητικές υποδομές να αποκτήσουν τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Με συνέργειες και με συστράτευση. Πιστεύουμε ότι ο επόμενος χρόνος θα βρει το Ηράκλειο και συνολικά την Κρήτη σε μια διαφορετική θέση, ακόμα πιο αρμόζουσα εντός της αθλητικής κοινότητας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail