ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ βγάζει στα προϊόντα Coca Cola, Fanta, Sprite, Amita, Fuze Tea, νερό ΑΥΡΑ, το Εθνικό Συμβούλιο για τον Απεργιακό Αγώνα στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ και για τις Δικαστικές Διώξεις των Συνδικαλιστών, σε Ειδικό Ψήφισμα. Ειδικότερα:
ΕΙΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Του Εθνικού Συμβουλίου για τον Απεργιακό Αγώνα στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
και τις Δικαστικές Διώξεις Συνδικαλιστών
Εμείς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Ε.Π. συγκεντρωθήκαμε σήμερα  Σάββατο 21 Απρίλη 2018, ώρα  10.30  το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αφού ακούσαμε την διοίκηση της Ομοσπονδίας μας και άλλους ομιλητές
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ότι
Η αμερικανική πολυεθνική έχει εξαπολύσει από την αρχή των κινητοποιήσεων ένα πογκρόμ δικαστικών διώξεων εις βάρος στελεχών του συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου και της Ομοσπονδίας, με μοναδικό στόχο να μας εκφοβίσει για να εγκαταλείψουμε τον έντιμο και περήφανο αγώνα  μας, προσπαθώντας να  ποινικοποιήσει τον αγώνα του ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ. Σύρθηκαν και σέρνονται στα δικαστήρια οικογενειάρχες απεργοί, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, οι οποίοι συμμετέχουν στον αγώνα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, με γελοίες και ανυπόστατες κατηγορίες, αξιώνοντας μάλιστα εξοντωτικά ποσά από τους διωκόμενους συναδέλφους μας (1.250.000,00 ευρώ οι απαιτήσεις της ως αποζημίωση για ηθική βλάβη).
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
Σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας και σε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες την πρόσφατη καταδίκη συναδέλφου αγωνιστή που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης με έξι χρόνια φυλάκιση, μετά από μια «δίκη παρωδία» η οποία έγινε μετά από ανώνυμη καταγγελία χωρίς  πολιτική αγωγή!,  χωρίς  αποδείξεις!, χωρίς μάρτυρες  κατηγορίας!..
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι
Η δικαστική τρομοκρατία και ο ετσιθελισμός της αμερικανικής πολυεθνικής δεν θα περάσουν.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Επαναβεβαιώνοντας την απόφαση των κυρίαρχων οργάνων της Π.Ο.Ε.Ε.Π., και  καλούμε όλα τα μέλη Σωματεία άλλα και τους εργαζόμενους να εντείνουν τις προσπάθειες και να πυκνώσουν τις δράσεις ενημέρωσης του καταναλωτικού  κοινού όλης της χώρας και κατά την φετινή θερινή περίοδο, ως την τελική  δικαίωση των απεργών και την επαναλειτουργία του εργοστασίου Θεσσαλονίκης.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Τους καταναλωτές όλης της χώρας, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, να βάλουν τέλος στην περιφρόνηση και τον κυνισμό που επιδεικνύει η αμερικανική Coca Cola προς το καταναλωτικό κοινό και τους εργαζόμενους, να συνεχίσουν να στηρίζουν με την ίδια ζέση τον έντιμο και δίκαιο αγώνα μας για επαναλειτουργία του εργοστασίου βγάζοντας και αυτήν την θερινή περίοδο ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στα προϊόντα Coca Cola, Fanta, Sprite,  Amita, Fuze Tea, νερό ΑΥΡΑ.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Ε.Π. να επιδώσει το παρόν Ψήφισμα σε κάθε  αρμόδιο.