Κοινοτικοί μηχανισμοί για Ελληνικές πλημμύρες

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

«Με θλίψη μαθαίνω για τους πολλούς ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τους αγαπημένους τους κατά τη διάρκεια των θανατηφόρων πλημμυρών που έπληξαν την Αττική και την κεντρική Ελλάδα. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μια τραγωδία σε ένα από τα Κράτη μέλη μας αποτελεί μια τραγωδία για όλη την Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούμε. Οι κοινοτικοί μηχανισμοί βοήθειας βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.
Επίσης, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων:
«Αυτές τις ώρες η Αττική δοκιμάζεται. Πολλοί συνάνθρωποι μας εκεί έχουν χάσει την ζωή τους. Περιουσίες έχουν καταστραφεί. Θα ήθελα, δημόσια, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και προσωπικά, να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου, αλλά και τη συμπαράστασή μας, αυτή την ώρα, στις οικογένειες των θυμάτων.
Είναι μία ανείπωτη καταστροφή που χτυπάει αυτή την στιγμή την Ελλάδα. Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω τη συμπαράστασή μας σε όσους αγωνίζονται αυτήν την ώρα για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή και την τραγωδία που τη συνοδεύει. Η Επιτροπή θα σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας στην Ελλάδα και ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με τις Ελληνικές Αρχές.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail