Κλειστό Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Περιφέρειες

Κλειστό για φέτος το καλοκαίρι θα παραμείνει ένα από τα τέσσερα υπαίθρια πάρκα του απολιθωμένου δάσους Λέσβου, αυτό στη θέση Μπαλή Αλώνια καθώς μετά από πέντε χρόνια η διαχείρισή του επέστρεψε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη Διεύθυνση Δασών και δεν ολοκληρώθηκαν διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού αλλά και κάποιων εργασιών συντήρησης που σύμφωνα με τη διεύθυνση δασών απαιτούνται. Ωστόσο οι επισκέπτες του απολιθωμένου δάσους μπορούν να επισκέπτονται τις άλλες τρεις θέσεις των υπαίθριων μουσείων αλλά και να συμμετέχουν στις πλούσιες δραστηριότητες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου, για να ενημερώνονται για το θαυμαστό αυτό φυσικό μνημείο.
Από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας διευκρινίζεται για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Απολιθωμένου Δάσους , οτι στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου μπορούν να επισκεφθούν καθημερινά τρία από τα τέσσερα υπάρχοντα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι (Πάρκα Νησιώπης, Σιγρίου και Πλάκας) καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Στα τρία υπαίθρια πάρκα οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν πλήθος απολιθωμένων κορμών στην φυσική τους θέση. Το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους στην θέση Μπαλή Αλώνια το οποίο αποτελεί δημόσια δασική έκταση, παραμένει κλειστό προσωρινά.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης και ερμηνείας του μνημείου και του τρόπου δημιουργίας του.
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Α. ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ
Καθημερινά: Δευτέρα – Κυριακή: 9:30 έως 17:30
Β. ΠΑΡΚΟ ΣΙΓΡΙΟΥ
Καθημερινά: Δευτέρα – Κυριακή: 9:30 έως 17:30
Γ. ΠΑΡΚΟ ΠΛΑΚΑΣ
Καθημερινά: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:30 έως 17:30
Δ. ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΝΗΣΙΩΠΗΣ
Στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης υλοποιούνται καθημερινά όλες τις ημέρες της εβδομάδας επισκέψεις με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα. Απαραίτητη είναι η κράτηση στο τηλέφωνο 22530-54434.
Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν:
• Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Σίγρι Λέσβου 81103, Τηλ.- FAX: 2253054434
• Κέντρο Πληροφόρησης Μυτιλήνης
8ης Νοεμβρίου 17, Μυτιλήνη 811 00, Τηλ.- FAX: 2251047033