Κλειστά αεροδρόμια για ΗΒ-Τουρκία

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Αποδίδουν τα μέτρα σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης και τα κρούσματα δεν ανεβαίνουν εντυπωσιακά. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά η πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί τις οδηγίες της κυβέρνησης, το Δημόσιο δέχεται μέσω mail ραντεβού και όσοι δεν οδηγού αυτοκίνητο, ο οδηγός που τους πηγαίνει στην εργασία τους πρέπει να έχει βεβαίωση από τον εργοδότη τους, όσοι γονείς έχουν παιδιά δεν ισχύει το μέτρο για δύο άτομα μέσα στο αυτοκίνητο και οι δημοσιογράφοι δεν χρειάζεται να δηλώνουν συγκεκριμένες ώρες στην βεβαίωση του εργοδότη αρκεί να κρατούν επάνω τους την επαγγελματική τους ταυτότητα και αναφέρεται το είδος του ρεπορτάζ.
Όσοι οδηγούν ταξί δεν μπορούν να έχουν παραπάνω από ένα άτομο ενώ σε περίπτωση ασθενών και ΑμΕΑ επιτρέπεται να είναι τρία άτομα.
Επίσης ο υφυπουργός ανέφερε ότι διακόπτονται η αεροπορική σύνδεση με το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) και την Τουρκία και επιτρέπεται μόνο η είσοδος της χώρα των επαναπατρισμένων.
Ακόμη η Aegean ανήγγειλε από 23 Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2020 αναστολή των αεροπορικών δρομολογίων με το εξωτερικό. Παράλληλα ανακοινώθηκαν ποινικές διώξεις και πρόστιμα για όσους δεν έχουν εναρμονιστεί με τα μέτρα και ήδη όσοι έχουν έρθει από την Ισπανία από τα 167 άτομα τα τέσσερα βρέθηκε κορονοϊός ενώ αναμένεται να έρθουν 263 άτομα από Βαρκελώνη και Μαδρίτη.
Από το υπουργείο Υγείας και τον υπουργό Βασίλη Κικίλιας οι νεκροί έχουν φθάσει τους 17 ενώ εντός δέκα ημερών αναμένεται να προσληφθούν 1814 νοσηλευτές  και 431 γιατροί. Ακόμη έρχονται νέες προμήθειες με cargo σε φάρμακα και υλικά ατομικής προστασίας και υπάρχει η πλατφόρμα όσους θέλουν να βοηθήσουν τους γιατρούς και τους νοσοκόμους.
Τέλος το φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί στην Ιαπωνία για τον κορονμοϊό θα έρθει και στην Ελλάδα σε περιορισμένη ποσότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail