Κλείνουν τα ευρωπαϊκά σύνορα

Κλείσιμο 30 ημερών των ευρωπαϊκών συνόρων αποφάσισαν τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ λόγω του κορονοϊού. Συγκεκριμένα απαγορεύεται να εισέρχονται στην ευρώπη πολίτες που δεν κατοικούν στις ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας έχουμε σήμερα 31 νέα κρούσματα και έχουν φθάσει στην Ελλάδα τα 418. Επίσης τα 64 είναι «ορφανά» και από 78 που βρίσκονται στα νοσοκομεία τα 13 είναι διασωληνομένα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι 70 ετών, Παράλληλα 14 έχουν πάρει εξιτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας στην Κίνα έχει βρεθεί το νέο εμβόλιο και έχει παραχωρηθεί σε όσους έχουν γίνεις καλά σε πειραματικό στάδιο. Στην Γαλλία χρησιμοποιούνται φάρμακα τα οποία έχουν παρασκευαστεί χρόνια όπως και στην Ελλάδα και υπάρχουν αποτελέσματα στο 90% των νοσούντων.
Για μεν την πορεία της οικονομίας με απόφαση του Eurogroup δεν υφίσταται το πλεόνασμα του 3,5%.
Σήμερα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας αναστολή φόρων από τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί λόγω του κορονοϊού, από τις 5 Μαρτίου έως 39 Απριλίου 800 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, επιδότηση του ενοικίου και απαγορεύονται οι απολύσεις. Όσες εταιρείες απολύουν από σήμερα εργαζόμενους (μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί 30.000 άνθρωπο) δεν δικαιούνται φορολογικές ελαφρύνσεις και επιδόματα.
Για μεν τα Πανεπιστήμια από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο και εξετάζονται τρόποι έως και παράταση για να ολοκληρωθεί το φοιτητικό εξάμηνο.
Από την Πολιτική Προστασία ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι απαγορεύονται πάνω από 10 άτομα συναθροίσεις και όσοι δεν τηρούν το μέτρο 1.000 ευρώ πρόστιμο για τον καθένα. Τέλος σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργούν οι εκκλησίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail