Κινητοποίηση μαθητών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές από διάφορα σχολεία της Αττικής πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας με αίτημα «Ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει! Ένα σχολείο που οι γονείς μας δε θα βάζουν το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωσή μας, ένα σχολείο με όλα τα απαραίτητα για να μπορούμε να κάνουμε μάθημα, με υποδομές, καθηγητές, θέρμανση και ό,τι άλλο χρειάζεται».
Σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου των μαθητών επισημαίνεται «Όταν φτάσαμε στο υπουργείο αντικρίσαμε για ακόμα  μια φορά κλειστές πόρτες, λαμαρίνες και αστυνομία και την επιλογή του Υπουργείου να μη δεχτεί τους μαθητές. Με τα πανό των σχολείων μας φωνάζαμε τα συνθήματά μας και ζητήσαμε συνάντηση με τους αρμόδιους για να καταθέσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.
Για ακόμα μια φορά ο Υπουργός κρύφτηκε από τους μαθητές! Η συνάντηση ποτέ δεν έγινε γιατί ποτέ δεν άνοιξε η πόρτα του υπουργείου για να μπει μέσα η αντιπροσωπεία μας.
Η κινητοποίησή μας ολοκληρώθηκε ξεκαθαρίζοντας πως δε θα κάνουμε τη χάρη στην κυβέρνηση να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, πως συνεχίζουμε τον αγώνα μας ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τη νέα μαθητική πορεία που ετοιμάζουμε τη μέρα της απεργίας 14 Δεκέμβρη 10.00π.μ. στη Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) μαζί με όλο το λαό.»