Κατάτμηση Εκλογικών Περιφερειών Αττικής

ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ Περιφέρειες

Την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών Περιφερειών της Αττικής, ζητά η Ένωση Δημάρχων Αττικής. Σε ανακοίνωση αναφέρεται «Τα μέλη μας, εκ της εμπειρίας τους, των γνώσεων τους και της καθημερινής επαφής τους με τους πολίτες, μεταφέρουν ένα πάγιο αίτημα της Κοινωνίας των πολιτών. Να έχουν τη γνώση και τη δυνατότητα, οι πολίτες-ψηφοφόροι, να αξιολογούν και να επιλέγουν τους κοινοβουλευτικούς τους εκπροσώπους, με αμεσότητα  και ίδια κρίση, χωρίς τις στρεβλώσεις που προκαλεί πολλές φορές η μεσολάβηση των ΜΜΕ. Μια μεσολάβηση που καθίσταται αναγκαία λόγω του μεγέθους των εκλογικών Περιφερειών. Παράλληλα, το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα, των πολιτών για το «εκλέγεσθαι» με ισότιμους όρους νοθεύεται, αφού είναι αυταπόδεκτο, ότι οι αχανείς αυτές Περιφέρειες (ιδίως η Β’ Αθηνών των 1.500.000 ψηφοφόρων) καθιστούν απαγορευτική ακόμα και τη συμμετοχή, σε όσους δεν έχουν τα «μέσα», οικονομικά και «άλλα» για ισότιμη προβολή τους.
Καλούμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα του Κοινοβουλίου, σε «ανύποπτο πολιτικά χρόνο», να δώσουν τέλος, σε ένα καθεστώς, που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν.
Να εναρμονισθούν άμεσα με Νόμο οι εκλογικές Περιφέρειες της Αττικής με τις Αντιπεριφέρειες της Αττικής, ώστε και πληθυσμιακά, το εκλογικό σώμα να εκλογικευθεί και να υπάρξει ομοιογένεια, στην εξυπηρέτηση των αναγκών και των προοπτικών ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, των Περιφερειών αυτών.»