Κατάργηση θεώρησης συνταγών-παραπεμπτικών ΕΔΟΕΑΠ

ΥΓΕΙΑ

Την κατάργηση της θεώρησης συνταγών και παραπεμπτικών του Οργανισμού, από την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών, της απλοποίησης των διαδικασιών, της αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων και της μείωσης της γραφειοκρατίας, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ.
Σε ανακοίνωση υπογραμμίζεται «Με αυτόν τον τρόπο, παρέχεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να εκτελούν τις συνταγές και τα παραπεμπτικά που συνταγογραφούνται από τους ιατρούς, χωρίς καθυστέρηση και ταλαιπωρία.
Στόχος της Διοίκησης του Οργανισμού, στο πλαίσιο της δημιουργίας του νέου ΕΔΟΕΑΠ, είναι η απλοποίηση όλων των διαδικασιών και η αξιοποίηση της τεχνολογίας, ώστε να εκμηδενιστεί η γραφειοκρατία στον ΕΔΟΕΑΠ και να δημιουργηθεί σύστημα αποκέντρωσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Με γνώμονα την παραπάνω λογική, αποφασίστηκε επίσης ότι στο εξής, όσα ΜΜΕ απασχολούν μόνιμα ιατρούς, να μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail