Κατάργηση βιβλιαρίου Υγείας

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Καταργείται το βιβλιάριο υγείας και εφεξής, οι εργαζόμενοι εφοδιάζονται με απλό έγγραφο που ονομάζεται ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ (Υπόδειγμά του βρίσκεται στη ηλεκτρονική διεύθυνση http://ish.gr/content/attachements.el/PISTOPOIHTIKO-YGEIAS.pdf), αναφέρεται από την περιφέρεια Κρήτης.
Σε ανακοίνωση τονίζεται:
Το πιστοποιητικό συμπληρώνεται και υπογράφεται ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ αλλά και από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, με την κατάλληλη ειδικότητα (ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ  ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ η ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ). Στο Δημόσιο Τομέα περιλαμβάνονται ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ, ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΠΕΔΥ (στις εγκαταστάσεις πρώην ΙΚΑ, Εσταυρωμένος), ΙΑΤΡΟΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. Ιδιώτες Ιατροί είναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (Ηράκλειο, Χανιά, αλλά και Μοίρες, Καστέλλι, π.χ.) και ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ. (με τις παραπάνω ειδικότητες).
Ενημερώνονται οι πολίτες ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (Υγειονομικό σε Ηράκλειο, Χανιά κ.λ.) για την έκδοση του πιστοποιητικού. Μπορούν να πηγαίνουν ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥΣ, έχοντας τις κατάλληλες εξετάσεις (Γνωματευμένη α/α θώρακος, καλλιέργεια και παρασιτολογική κοπράνων για όσους έχουν οποιαδήποτε επαφή με τρόφιμα). Οι εξετάσεις μπορούν να έχουν γίνει ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟ. Μπορούν επίσης, να έχουν εκτυπώσει το παραπάνω πιστοποιητικό και να το συμπληρώσει ο Γιατρός τους. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΄Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Υπενθυμίζεται ότι, στο Ηράκλειο, μπορεί να εκδίδεται από τα εξωτερικά Ιατρεία του ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, από τα Ιατρεία ΠΕΔΥ στον Εσταυρωμένο και το περιφερειακό ιατρείο Αεροδρομίου το πρωινό ωράριο εργασίας και τους ιδιώτες ιατρούς σε όλη την πόλη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail