Κατάληψη στα τμήματα Μουσικών Σπουδών-Θεάτρου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την κατάληψη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στη Θέρμη, ανακοίνωσε η Γενική Συνέλευση φοιτητών του Τμήματος.
Η κατάληψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 2 Μαΐου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση των φοιτητών, ενώ μέχρι τότε δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και η Γραμματεία και η Βιβλιοθήκη του Τμήματος θα παραμείνουν κλειστές.
Ο κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών, καθηγητής Ξενοφών Σαχίνης δήλωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επικοινωνία των φοιτητών με την Κοσμητεία για τους λόγους της κατάληψης», ενώ διευκρίνισε ότι υπό κατάληψη τελεί και το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής, εξαιτίας αντίθεσης των φοιτητών στις αλλαγές που προτείνει η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών στους προέδρους των Τμημάτων.
Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Κατάληψης Τμήματος Θεάτρου, οι φοιτητές διεκδικούν μεταξύ άλλων να μην περάσει το νέο πρόγραμμα σπουδών και να διασφαλιστεί ενιαίο πενταετές πτυχίο. “Η υποβάθμιση του πτυχίου και των σπουδών μάς στρέφει αναγκαστικά στις επί πληρωμή εξειδικεύσεις και μας οδηγεί σε ένα διαρκές κυνήγι ECTS (σ.σ. πιστωτικές μονάδες κατοχύρωσης μαθημάτων) για να καλύψουμε την ολοένα αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα της αγοράς” υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.