Καραβάνι υγείας στη Νάουσα

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ

Το Καραβάνι της Υγείας θα βρίσκεται στη Νάουσα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.
Σε ανακοίνωση τονίζεται «Θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Πορεία Σωτηρίας του Νοσοκομείου της Νάουσας και όλων των Περιφερειακών Νοσοκομείων της χώρας.
Βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο συρρίκνωσης πολλών Περιφερειακών Νοσοκομείων που απώλεσαν την Νομική αυτοτέλεια, με την αποψίλωση από Γιατρούς, Νοσηλευτές και ιατρικά μηχανήματα. Η κυβέρνηση θέλει να τα μετατρέψει σε Κέντρα Υγείας.
Τα Περιφερειακά Νοσοκομεία εφημερεύουν καθημερινά χωρίς βασικές ειδικότητες Ιατρών, χωρίς να διαθέτουν ιατρικά μηχανήματα για διάγνωση και θεραπεία. 40 Νοσοκομεία δεν διαθέτουν Αξονικό Τομογράφο. Έκτακτα περιστατικά γίνονται μπαλάκι από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Διακομίζονται σε τρία και τέσσερα Νοσοκομεία προκειμένου να βρουν γιατρό, στελεχωμένες κλινικές με επαρκή αριθμό Ιατρών και Νοσηλευτών, Αξονικό τομογράφο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υγείας τους. Χάνεται πολύτιμος χρόνος και κινδυνεύει η ζωή τους.
Η κυβέρνηση προωθεί Νομοσχέδιο ενοποίησης – συγχώνευσης – κατάργησης κλινικών άνω 40 Περιφερειακών Νοσοκομείων που έχουν απολέσει την νομική τους αυτοτέλεια. Ένα εξ αυτών είναι και το Νοσοκομείο Νάουσας.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail