Καθυστέρηση ενσωμάτωσης δασικών χαρτών

ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Η επτάμηνη σχεδόν διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών οδεύει προς το τέλος, αφού απομένουν μόλις 8 ημέρες για την ολοκλήρωσή της. Αυτό συνεπάγεται και τη λήξη των παρατάσεων που έχει θεσμοθετήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους Δήμους της χώρας.
Σήμερα, 28 δήμοι από τους 120 που βρίσκονται σε ανάρτηση δασικών χαρτών,  δεν έχουν οριοθετήσει τους οικισμούς και τις οικιστικές πυκνώσεις στους δασικούς χάρτες, παρά το γεγονός ότι ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν από τον Μάιο 2016» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ακόμη επισημαίνεται «Κατά τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών το 48% των ΟΤΑ που είχαν αναρτημένο χάρτη έχει αποστείλει στοιχεία και έχουμε φτάσει σήμερα σε ποσοστό ενσωμάτωσης στοιχείων 77%. Δηλαδή στο 77% των ΟΤΑ οι πολίτες δεν χρειάζεται να υποβάλλουν αντίρρηση στις περιοχές των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων.
Οι 28 δήμοι που δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει στοιχεία στην εφαρμογή της ΕΚΧΑ ΑΕ – Κτηματολόγιο είναι ακόμα ασυνεπείς ως προς την υποχρέωσή τους είναι οι εξής:
1.      ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
2.      ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
3.      ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
4.      ΔΕΛΤΑ
5.      ΔΟΞΑΤΟΥ
6.      ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
7.      ΔΩΔΩΝΗΣ
8.      ΖΑΓΟΡΑΣ – ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ
9.      ΚΑΒΑΛΑΣ
10.   ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
11.   ΚΕΡΚΥΡΑΣ
12.   ΚΙΜΩΛΟΥ
13.   ΚΟΝΙΤΣΑΣ
14.   ΜΕΤΣΟΒΟΥ
15.   ΜΗΛΟΥ
16.   ΜΥΚΟΝΟΥ
17.   ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
18.   ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
19.   ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
20.   ΟΙΧΑΛΙΑΣ
21.   ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
22.   ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ
23.   ΣΙΘΩΝΙΑΣ
24.   ΣΙΦΝΟΥ
25.   ΣΚΟΠΕΛΟΥ
26.   ΣΠΕΤΣΩΝ
27.   ΧΙΟΥ
28.   ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Οι ανωτέρω ΟΤΑ οφείλουν να επισπεύσουν την αποστολή στοιχείων στο Κτηματολόγιο ώστε να μην υπάρχουν συνέπειες στις περιοχές κατοικίας εντός σχεδίου και εντός οικιστικώνπυκνώσεων. Πολλοί από τους 28 Δήμους (αλλά όχι όλοι) βρίσκονται σε επικοινωνία με το ΥΠΕΝ για την ενσωμάτωση των στοιχείων.»