Καθιέρωση Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Περιφέρειες

Με επιτυχία διεξήχθησαν στη Ρόδο δύο από τις τρεις προγραμματισμένες κορυφαίες διεθνείς ποδηλατικές διοργανώσεις, που επαναφέρουν το νησί στο παγκόσμιο καλεντάρι ποδηλασίας και το καθιερώνουν ως προορισμό αθλητικού τουρισμού υψηλών προδιαγραφών και επιδόσεων.
Πρόκειται τους διεθνείς αγώνες επαγγελματιών, International Rhodes Grand Prix, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και International Tour of Rhodes, από 10 έως και 12 Μαρτίου 2017, ενώ επίκειται και το Παγκόσμιο Κύπελλο ερασιτεχνών, UCI GranFondo World Series – UCI Rhodes GranFondo Tour, από 21 έως 23 Απριλίου 2017, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τον Δήμο Ρόδου, το Ποδηλατικό Σωματείο Ροδήλιος και την εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων Sports Tours Hellas, υπό την αιγίδα της UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας).
Στο International Rhodes Grand Prix, τον σπουδαίο διεθνή αγώνα απόστασης 194 χλμ, έλαβαν μέρος 25 ομάδες από όλη την Ευρώπη, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι εθνικές (Ελβετία, Πολωνία, Φινλανδία και Ελλάδα) και οι υπόλοιπες επαγγελματικές. Πρόκειται για τις Rodilios Iviskos Cycling Team (Ελλάδα), SP Tableware Cycling Team (Ελλάδα), Team Tre Berg Postnord (Σουηδία), Team Embrae the World (Γερμανία), Torku Team (Τουρκία), Team Dauner AKKON (Γερμανία), Maxxis 4 Racing Cycling Team (Βρετανία), Team Espoirs Fachklinik Dr (Γερμανία), Uno X Hydrogen Development Team (Νορβηγία), Τeam Wiggins (Βρετανία), KC TUFO Prostejov (Τσεχία), Sanner and Partners (Γερμανία), Continental Team Kuota Lotto (Γερμανία), Fechilinik Elog (Γερμανία), Pro Cycling Team Leopard (Λουξεμβούργο), Team velo schils interbike (Βρετανία), Veloconcept (Δανία), Copenhagen Pro Cycling (Δανία), Roth Akros (Ελβετία), Feldbinder Owayo KTM (Αυστρία) και FixIT (Νορβηγία).
Ακολούθησε η αναβίωση, μετά από 14 χρόνια, του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ρόδου (International Tour of Rhodes), στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 160 ποδηλάτες από 28 εθνικές και επαγγελματικές ομάδες, μεταξύ αυτών 18 Έλληνες άσοι των πεντάλ, που εκπροσώπησαν τη χώρα μας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης  δύο σπριντ ευθείας, σε Σορωνή και Φαληράκι και δύο σπριντ ανάβασης, σε Προφήτη Ηλία και Λάερμα.
Η συμμετοχή επαγγελματικών και εθνικών ομάδων στους αγώνες  ήταν εντυπωσιακή και προσέφερε υψηλή ποιότητα θεάματος σε όλες τις διαδρομές του νησιού. Οι αθλητές, με την συμμετοχή τους σε αγώνες υψηλού επιπέδου,  είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν την προετοιμασία τους για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο στην Ευρώπη. Παράλληλα το νησί της Ρόδου βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ποδηλατικού ενδιαφέροντος σε περίοδο πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, καθιερώνοντας το νησί σαν τον ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές. Μέσα από τις ποδηλατικές διαδρομές, σε τοποθεσίες απαράμιλλης ομορφιάς, οι ποδηλάτες από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του ανοιξιάτικου τοπίου, την πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση της Ρόδου.