Κίνδυνος στην δημόσια υγεία

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν διαθέτει εδώ και επτά μήνες χρήματα για να αγοράσει αντιδραστήρια στο ΚΕΥΥ για να ελέγξει τις Νοσοκομειακές Μικροβίες των Μ.Τ.Ν.
Ο πρόχειρος τρόπος αντιμετώπισης των νοσοκομειακών λοιμώξεων από την κυβέρνηση είναι ανεπίτρεπτος. Παρ ‘ότι είναι μεγάλη η επικίνδυνότητα για την Δημόσια Υγεία. Ο ΚΕΕΛΠΝΟ ο φορέας ελέγχου και πρόληψης των Νοσοκομειακών μικροβίων αντιμετωπίζει το ζήτημα με περίεργη και εγκληματική χαλάρωση» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.
Ακόμη διευκρινίζεται «Το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ), το οποίο υπάγεται διοικητικά στο ΚΕΕΛΠΝΟ και εδρεύει στη Βάρη, έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να αγοράζει αντιδραστήρια για να φυλάει τα Δελτία ΚΕΕΛΠΝΟ σε ιδιωτική Εταιρεία Φυλάξεως είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των μικροβιολογικών και χημικών ελέγχων στα δείγματα που αποστέλλουν οι Επιτροπές Κτηνιατρικών Ερευνών των Νοσοκομείων, για την ανίχνευση πιθανών παθογόνων νοσοκομειακών μικροβίων.
Από το Φεβρουάριο του 2017 δεν έγινε έλεγχος στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των Νοσοκομείων λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων στο ΚΕΔΥ για τις ακόλουθες μικροβιακές: ΨΕΥΔΟΜΟΝΑΔΑ, G-COLI, ΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΦΙΛΙΑ ΧΛΩΡΙΔΑ (ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ).
Επίσης δεν μπορεί να ελεγχθεί η υδροδότηση των νοσοκομείων για το LEGIONELLA.
Οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού συνδέονται με το δίκτυο ύδρευσης των Νοσοκομείων. Οι δειγματοληπτικές έλεγχοι στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των Νοσοκομείων για την ύπαρξη παθογόνων νοσοκομειακών μικροβίων πρέπει να γίνονται κάθε 1 ½ μήνα και για τη λεγιονέλλα στα υδάτινα νερά των νοσοκομείων κάθε έξι μήνες.
Πολλά νοσοκομεία έχουν 1 χρόνο να κάνουν έλεγχο πολύ επικίνδυνο δεδομένου ότι η λεγιονέλλα είναι το μικρόβιο που προκαλεί σοβαρή αναπνευστική νόσο (νόσο των νόμων). Θνησιμότητα σε ανοσοκατασταλτικούς ασθενείς 50%.
Σε επτά μήνες τώρα η ΚΕΔΥ δεν ελέγχει τα υγρά που χρησιμοποιούνται στα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού.
Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν γίνεται ο ενδεδειγμένος έλεγχος των ΜΤΝ για πολύ συγκεκριμένες παθογόνες μικροβιακές ουσίες.
Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει ο τακτικός υποχρεωτικός έλεγχος, υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων στους ασθενείς, ιδίως σε εκείνους που υποχρεώνονται να κάνουν αιμοκάθαρση ανά 2 ημέρες.
Ως εκ τούτου οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς που έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα κινδυνεύουν άμεσα.
Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον αριθμό των νεκρών αιμοκαθαιρόμενων ασθενών από νοσοκομειακές λοιμώξεις, καθότι οι νεφροπάθειες μετά την αιμοκάθαρση πάνε σπίτι τους.
Μπορεί λοιπόν το νοσοκομειακό μικρόβιο να προκαλέσει σοβαρή λοίμωξη όταν βρίσκονται στο σπίτι τους. Εισάγονται σε νοσοκομείο και αν καταλήγουν αιτία θανάτου δηλώνεται η εμφάνιση, μικροβιολογία ή άλλη αιτία. Όχι όμως Νοσοκομειακή Λοίμωξη.
Τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα ούτε κατεύθυνση από το Υπουργείο Υγείας να απευθύνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια για έλεγχο των νοσοκομειακών μικροβίων στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού. Εξάλλου το κόστος είναι τεράστιο. Το ζήτημα είναι γιατί δεν προμηθεύεται αντιδραστήρια του ΚΕΥΥ, για να πραγματοποιήσει στην πραγματικότητα τους εν λόγω ελέγχους της ζωής.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπως και άλλων Νοσοκομείων για 7 μήνες δεν έχουν ελεγχθεί για την ύπαρξη σοβαρών παθογόνων νοσοκομειακών μικροβίων. Πώς είναι βέβαιοι ότι δεν υπήρξαν θύματα;
Γι ‘αυτό θερίζονται οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις ……
Γιατί όμως το Υπουργείο Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν προμηθεύονται αντιδραστήρια;
Δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι.
Ο Αν. Υπουργός Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ θέλουν να κρύψουν θανάτους από νοσοκομειακές λοιμώξεις στα Δημόσια Νοσοκομεία. Γι ‘αυτό σε πολλές περιπτώσεις νοσηλευόμενων ασθενών που χάνουν την ζωή τους, δεν έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά για νοσοκομειακές λοιμώξεις. Αιτία θανάτου δηλώνονται οι συνέπειες (πνευμονία, λοιμώξεις κ.α.) και όχι νοσοκομειακή παχυσαρκία.
Χάνουν τη νόημα των λέξεων. Ανικανότητα, σκοπιμότητα, πλήρη διάλυση.
Κρίμα για τους ασθενείς.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail