Ιστορικό λάθος

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών να μετατρέψει ο Ερντογκάν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Πρόκειται συνέχισε για μία ύβρη προς όλο τον κόσμο και ο Πρωθυπουργός έχει έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο και με τον Αρχιεπίσκοπο κ Ιερώνυμο. Θα υπάρξουν ανέφερε συγκεκριμένες κυρώσεις και αποφάσεις από το συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων που θα συμμετέχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον κορωνοϊό και τόνισε ότι «στις 14 Ιουλίου από τα σύνορά μας στον Προμαχώνα όσοι τουρίστες εισέρχονται πρέπει να έχουν κάνει το τεστ πριν 72 ώρες. Πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες ότι θα δεχόμαστε μόνο τα αρνητικά τεστ. Εάν υπάρχουν πλαστά τεστ τότε θα προβούμε σε κυρώσεις. Ο κορωνοϊός δεν έφυγε. Για τονλόγο αυτόν έχουμε προχωρήσει σε ελέγχους στον Προμαχώνα όπου στα 67.000 τεστ έχουν βρεθεί τα 218 θετικά. Από την άλλη ξεκίνησαν έλεγχοι και στην κακαβιά και στην Κρυσταλλοπηγή και τα σύνορα ανοίγουν για την Μ. Βρετανία στις 15 Ιουλίου, για τη Σουηδία στις 22 Ιουλίου και για τις ΗΠΑ εξετάζεται στο τέλος Ιουλίου μόνο με αρνητικά τεστ. Παράλληλα απαγορεύονται τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις μέχρι τέλος Ιουλίου».
Τέλος αναφέρθηκε στην αναπαλαίωση του γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα και είπε ότι τα εγκαίνια θα γίνουν σε λίγες μέρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail