Θεατρικές Παραστάσεις για Κρατουμένους

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «υπερτοπική» δράση της Περιφέρειας Κρήτης με τίτλο «Θεατρικές Παραστάσεις για τους Κρατουμένους που διαβιούν στα Καταστήματα Κράτησης της Περιφέρειας Κρήτης».
Η συγκεκριμένη δράση που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη και την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας αποτελεί συνέχεια προηγούμενων δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης που αφορούν την ευάλωτη Κοινωνική Ομάδα των κρατουμένων των Καταστημάτων Κράτησης στο νησί.
Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη με την ολοκλήρωση της δράσης που «αγκαλιάστηκε» από τους κρατούμενους που ζήτησαν τη συνέχιση της, ανέφερε, ότι, η «Περιφέρεια Κρήτης ολοκλήρωσε με επιτυχία την υλοποίηση του προγράμματος θεατρικών παραστάσεων που με ιδιαίτερη χαρά παρακολούθησαν οι άνθρωποι των σωφρονιστικών καταστημάτων.
Με τις παραστάσεις αυτές, δώσαμε «βήμα» στο πολιτισμό εντός των φυλακών συνεισφέροντας δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο των κρατουμένων. Είμαστε πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να συνεχίσουμε όσο αυτό είναι εφικτό την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων».
Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για την υλοποίηση της κοινωνικής δράσης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη για την υποστήριξη, όπως επίσης τις διοικήσεις, το προσωπικό των καταστημάτων κράτησης, τον προϊστάμενο και το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας.
Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, ανέφερε: «Είναι γεγονός ότι η πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων στις φυλακές μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει καθώς προάγει την επαφή των κρατουμένων με τις τέχνες, τον πολιτισμό, την επαφή τους με την Κοινότητα, και όλα αυτά συμβάλλουν πολύ θετικά στην κοινωνικοποίησή τους και την περαιτέρω εξέλιξη της προσωπικότητάς τους».
Το κοινωνικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε, ικανοποιώντας το αίτημα των Καταστημάτων Κράτησης της Περιφέρειας Κρήτης, για την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων στους Κρατουμένους.
Το θεατρικό έργο που παρουσιάστηκε ήταν η κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» σε σκηνοθεσία του Μάνου Μανιά.
Οι παραστάσεις δόθηκαν ως εξής :
1.Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
α. Κατάστημα Κράτησης Αγιάς, στις 23-5-2018
β. Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς, στις 24-5-2018
2.Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού, στις 7-6-2018.
Στις παραστάσεις που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και τις οποίες στήριξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, συμμετείχε
Με γνώμονα τη στήριξη ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων στο νησί η Περιφέρεια Κρήτης προγραμματίζει και άλλες τέτοιες δράσεις στα πλαίσια υλοποίησης του Κοινωνικού της Προγράμματος.