Θανατηφόρος σεισμός στην Κω

ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Περιφέρειες

Συνολικά 12 από τους 115 τραυματίες του σεισμού στην Κω ύψους 6,6 ρίχτερ νοσηλεύονται σε νοσοκομεία  ενώ σημειώνεται ότι από την ισχυρή δόνηση έχασαν τη ζωή τους ένας Σουηδός και ένας Τούρκος.
Πρέπει να σημειωθεί ότι  23χρονος Νορβηγός υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του κάτω άκρου και του δεξιού του ποδιού, έχοντας ήδη μεταφερθεί από την Κω στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) με ακρωτηριασμό στο κάτω άκρο του αριστερού του ποδιού στην περιοχή της κνήμης.
Στο ΠΑΓΝΗ έχουν μεταφερθεί και άλλοι τρεις τραυματίες από την ισχυρή σεισμική δόνηση. Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύεται ένας Σουηδός 21 ετών, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα σε πολλά σημεία του σώματός του.
Στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύεται ένας Έλληνας 37 ετών με κάταγμα οφθαλμικής κόγχης και στην ορθοπεδική κλινική μια Ελληνίδα 28 ετών με κατάγματα στα κάτω άκρα, ενώ η ίδια υποβλήθηκε και σε θωρακοχειρουργική εξέταση.
Όλοι τους διακομίσθηκαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σε δεύτερη φάση κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή άλλων τριών τραυματιών στο Γ.Ν. Θριάσιο (δύο άντρες 1 Έλληνας και ένας αλλοδαπός και μία γυναίκα αλλοδαπή). Στο Νοσοκομείο της Κω παρέμειναν πέντε άτομα (άντρες) για περαιτέρω νοσηλεία και είναι σε καλή κατάσταση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail