«Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας»

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον εξελίσσεται το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας – Αναμόρφωση της Οικονομίας-Αναβίωση της Επιχειρηματικότητας – Καινοτομία-Τεχνολογία-Ηθική-Εξωστρέφεια», το οποίο πραγματοποιείται σε γνωστό ξενοδοχείο.
Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος,  δήλωσε χαρακτηριστικά, «Τα χρόνια της κρίσης και οι αναποτελεσματικές απόπειρες εξόδου από αυτήν, πέρα από τις αυταπάτες, ανέδειξαν τις διαχρονικές παθογένειες της οικονομίας. Χρειαζόμαστε αλλαγή παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου, με έμφαση στην εφαρμογή καινοτόμων και νέων τεχνολογιών, αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής ηθικής και με ενίσχυση της εξωστρέφειας. Για να υπάρξουν επενδύσεις, ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας απαιτούνται και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την Ελλάδα ανταγωνιστική και θα στείλουν τα κατάλληλα μηνύματα στις αγορές. Καλώ λοιπόν τις υπεύθυνες πολιτικές,  επιχειρηματικές και κοινωνικές δυνάμεις να συμβάλουμε στην αλλαγή νοοτροπίας σε επίπεδο κοινωνίας και την επίτευξη της ελάχιστης συναίνεσης του πολιτικού συστήματος ώστε να αποενοχοποιηθεί και υποστηριχθεί το αναγκαίο μεταρρυθμιστικό έργο.
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και συνεχάρη γι αυτό το λόγο την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί δείγμα σκληρής δουλειάς. Στη συνέχεια τόνισε χαρακτηριστικά, «Το 2018 αποτελεί μια χρονιά καμπής για την Ελλάδα αλλά και για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, μάλιστα πρόκειται για τη χρονιά στην οποία έχω συναντήσει τους περισσότερους επενδυτές από τότε που βρίσκομαι στην Ελλάδα». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες χαρακτήρισε ως καλό δείγμα βελτίωσης των υποδομών μέσω ιδιωτικών επενδύσεων ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα δίνει τεράστια έμφαση στην στήριξη των start ups εταιριών. Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε με έμφαση, «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα αποτελεί μια υποσχόμενη επένδυση».