«Η Συρία που αγάπησα»

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Περιφέρειες

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και ώρα 20.30 θα γίνουν στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου στα Παλιά (Φερών 17) τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Συρία που αγάπησα».
Η έκθεση οργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Αρχείο της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα (ΑΠΑΝ) κι εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού στις 18 Μαΐου, της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων. Για το 2017 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επέλεξε το θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα Μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» (Museums and contested histories: saying the unspeakable in museums) και στόχο τη λειτουργία των μουσείων ως μέσων για την ειρηνική συμβίωση στις κοινότητες (Museums as tools for creating peaceful communities).
Η έκθεση θα παραμείνει στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου έως τις 29 Οκτωβρίου και καθ΄όλη τη διάρκειά της θα πλαισιωθεί με διαλέξεις, ξεναγήσεις ομάδων και σχολείων, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, ενώ θα υπάρχουν συνεχείς προβολές βίντεο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου.
Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Μαΐου, 20.30.
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30-13.30.
Τετάρτη, Παρασκευή 10.30-13.30 και 18.00-21.00, Δευτέρα κλειστά.
Ακόμη ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης, το Μουσείο – Πινακοθήκη Χρυσούλας Ζώγιας ανοίγει ξανά για το κοινό. Το γνωστό στους βολιώτες «κόκκινο σπίτι» στη διασταύρωση των οδών Γαζή και Βλαχάβα, λειτουργεί κάθε Τετάρτη κα Πέμπτη απόγευμα τις ώρες 18.30 – 20.30.
Ανήκε στη ζωγράφο Χρυσούλα Ζώγια, η οποία το 1971 το δώρισε στο Δήμο Βόλου. Στους χώρους του εκτίθενται 250 περίπου έργα της ζωγράφου  (προσωπογραφίες, ύπαιθρα με θέματα συνήθως γνωστά σπίτια της περιοχής και του Πηλίου, εσωτερικά σπιτιών, εξωτερικά κι εσωτερικά Ναών, σχέδια με μελάνι και μολύβι). Το βλέμμα του επισκέπτη κερδίζουν η επίπλωση του σπιτιού, οι αμέτρητες σημειώσεις της Χρυσούλας Ζώγια που βρίσκονται παντού, οι φωτογραφίες της, τα προσωπικά αντικείμενα, τεκμήρια της ιδιαίτερης προσωπικότητας της.
Οι ενδιαφερόμενοι για οργανωμένες επισκέψεις στην Πινακοθήκη μπορούν να απευθύνονται στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, στο τηλέφωνο 2421029878.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail