Η ακτινοβολία του 1821

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάσταση του 1821 με την στρατιωτική παρέλαση. Στην παρέλαση λόγω του κορονοϊού δεν επιτρεπόταν οι Έλληνες πολίτες να την παρακολουθήσουν από κοντά αλλά μόνο διαδικτυακά. Στην παρέλαση συμμετείχαν Έλληνες φαντάροι του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας, παιδιά με παραδοσιακές στολές καθώς και έφιπποι γυναίκες και άντρες.
Στον Πειραιά ήταν αγκυροβολημένες τρεις φρεγάτες γαλλική, ρωσική και βρετανική
Οι καλεσμένοι που παραβρέθηκαν στην παρέλαση ήταν ο Πρίγκιπας Κάρολος από την Μ. Βρετανία η υπουργός Αμύνης της Γαλλίας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας. Ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν έστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα ενότητας και υπογράμμισε «ότι επι τη προεδρία του θα μπουν τα θεμέλια για τη συνεργασία των δύο λαών για τα επόμενα 200 χρόνια». Επίσης έστειλε χειριστήριο μήνυμα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν ο οποίας τόνισε «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δημιουργήθηκε από την Ελληνική επανάσταση του 1821».
Ακόμη έστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα ο Ολλανδός Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Μάλτας, ο Πρόεδρος της Νορβηγίας, ο Πρόεδρος του Ισραήλ και ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου.
Ο έλληνας πιλότος σμηναγός του f16 που πέταξε από τη Σούδα στην Αθήνα τόνισε ότι «Χρόνια πολλά πατρίδα, χρόνια πολλά Έλληνες σε όλο τον κόσμο».
Πριν να ξεκινήσει η παρέλαση στον ιερό βράχο της Ακρόπολης εψάλει ο Εθνικός Ύμνος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail