Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια κατασχέσεων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Ηλεκτρονικά μέσω email, στο taxisnet απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών, με τα οποία τους πληροφορούν ότι υπάρχει ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής στο όνομά τους καθώς και ότι εντός 15 ημερών από τη λήψη του μηνύματος θα πρέπει να προχωρήσουν στην εξόφληση του ή το ρύθμισή του με δόσεις, με βάση τα στοιχεία των οφειλετών της 18ης Αυγούστου 2017.
Σε αντίθετη περίπτωση, όπως σημειώνεται στο μήνυμα, ο προϊστάμενος της εφορίας διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει σε λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις στα χέρια του οφειλέτη και στα χέρια τρίτων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέτρο αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει η εφορία είναι η έκδοση κατασχετηρίων για τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη.
Καθημερινά εκδίδονται περίπου 5.000 κατασχετήρια αυτού του είδους. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ για έναν λογαριασμό καθώς και 1.000 ευρώ για μισθούς και συντάξεις.
Η νέα κινητοποίηση της εφορίας προκλήθηκε από το γεγονός ότι ένας στους τρείς φορολογούμενους δεν πλήρωσε εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα στα κρατικά έσοδα τον Ιούλιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail