Ευρωπαϊκός προορισμός αριστείας Δήμου Δωδώνης

ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΜΑΤΑ Περιφέρειες

Ο δεύτερος επιλαχών είναι νικητής προορισμός, στον διαγωνισμό EDEN- Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας, που φέτος είχε ως θέμα τον πολιτιστικό τουρισμό, ο Δήμος Δωδώνης.
Τον διαγωνισμό πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.
Ο Δήμος Δωδώνης, είναι ο μοναδικός από την Ήπειρο, που περιλαμβάνεται στους νικητές του διαγωνισμού και θα βραβευθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την άνοιξη του 2018, σε ειδική εκδήλωση μαζί με τους υπόλοιπους νικητές ενώ θα ακολουθήσει και εθνική τελετή βράβευσης.
Όπως αναφέρει στην επιστολή της προς το Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά «η Επιτροπή Αξιολόγησης  για την Ελλάδα, επέλεξε τον Δήμο Δωδώνης λόγω της πολιτιστικής αξίας των προτεινόμενων πόρων και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της πρότασης που είχε υποβληθεί. Το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, υποστηρίζει ένθερμα κάθε πρωτοβουλία που προβάλλει το ελληνικό τουριστικό προϊόν με γνώμονα τον πολιτισμό και θεωρούμε ότι η διαρκής συνεργασία σας με την τοπική κοινωνία συμβάλλει καθοριστικά προς την κατεύθυνση αυτή».
Η πρόταση του Δήμου ήταν επικεντρωμένη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και συμπεριλάμβανε όλα τα πολιτιστικά μνημεία και τους φυσικούς πόρους της περιοχής.
«Η διάκριση του Δήμου Δωδώνης ως αναδυόμενου ευρωπαϊκού τουριστικού προορισμού αριστείας, αποτελεί για μας μία μεγάλη και σημαντική επιτυχία. Θεωρούμε ότι αποτελεί την αρχή ώστε η Δωδώνη να κατακτήσει μία μόνιμη και σταθερή θέση στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη», ανέφερε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, κάνοντας συνάμα ειδική μνεία στο γεγονός ότι η πρόταση κατατέθηκε από τους συνεργάτες και τις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς να προκύψει κανένα κόστος.
«Στόχος στο εξής είναι να προωθήσουμε την δικτύωση μεταξύ των βραβευμένων προορισμών ώστε να αποτελέσουμε πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης, όπως είναι και η κεντρική φιλοσοφία του συγκεκριμένου προγράμματος», κατέληξε ο δήμαρχος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail