Ευρωπαϊκός κλοιός κατά της Τουρκίας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Θετική χαρακτηρίζεται η προσωρινή τακτική της Τουρκίας να στείλει πίσω στα παράλιά της το ερευνητικό πλοίο αλλά αναμένεται και η ολοκλήρωση της συμπεριφοράς της ενόψει στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου για το κατά πόσο θα προχωρήσει η ΕΕ σε οικονομικές κυρώσεις ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Σε ερώτηση του Πρακτορείου Ειδήσεων Ην-Ων και της Ψηφιακής Εφημερίδας Δέσμευσης «Για το εάν η Τουρκία ξαναεπανέλθει μετά τις 25 του Σεπτέμβρη στην προκλητική της συμπεριφορά και αν πρέπει και η ΕΕ να αποφασίσει από τώρα τις κυρώσεις σε περίπτωση αλλαγής στρατηγικής ο κ. Πέτσας απάντησε: Όλα είναι πάνω στο τραπέζι».
Επίσης για την ερώτηση για την ένταξη του τεκμηρίου στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ διευκρίνισε «Θα ερευνήσουμε το γεγονός εάν έχει απορριφθεί μεγάλο ποσοστό των πολιτών προκειμένου να επανεξετάσουμε την θέση μας».
Όσο πρόκειται για την πληρωμή των συνταξιούχων πρέπει να διευκρινιστεί ότι  ξεκινήσουν τα αναδρομικά τον μήνα Οκτώβριο για τις συντάξεις του Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο για τις συντάξεις του Ιανουαρίου 2021. Γ
Για μεν τα ωράρια των καταστημάτων για την Αττική και την Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν να κλείνουν στις 12 μμ επειδή τα κρούσματα αυξάνουν σε αυτές τις δύο περιοχές και αναλογικά αν δούμε μείωσε σε άλλες περιοχές θα ενημερώσουμε για τις αλλαγές.
Τέλος για τις αναγγελίες του Πρωθυπουργού ότι έχει ξεκινήσει συζήτηση για τη υποχρεωτική θητεία των αγοριών από 18 χρονών και σε ερώτηση του Πρακτορείου Ειδήσεων Ην-Ων και της Ψηφιακής Εφημερίδας Δέσμευσης, εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν και τα κορίτσια απάντησε «Βρισκόμαστε σε ένα διερευνητικό στάδιο όπου πρέπει να γίνουν συζητήσεις με την κοινωνία και μέχρι να καταλήξουμε έχουμε ακόμη πολύ χρόνο μπροστά μας».
Παράλληλα για μεν τα σχολεία που ξεκίνησαν σήμερα στην πλειοψηφία γονείς και παιδιά δέχτηκαν το μέτρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail