Εργοστάσια διαχείρισης στερεών αποβλήτων

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Την έγκριση 70 εκ. € για τα πρώτα εργοστάσια διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Κρήτη με δημόσια χρηματοδότηση βάσει του Περιφερειακού σχεδιασμού της Περιφέρειας, του πρώτου στην Ελλάδα Σχεδιασμού, ανακοίνωσε παρουσία των φορέων υλοποίησης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης είναι τα πρώτα στην Ελλάδα εργοστάσια που εγκρίνονται με δημόσια δαπάνη σε ποσοστό σχεδόν 100% και πρόκειται για τις Μονάδες: Χερσονήσου, Αμαρίου, Αρχανών Αστερουσίων για τα οποία υπογράφηκε χθες η χρηματοδότησή τους (60 εκ. €), ενώ ήδη η ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά έχει χρηματοδοτηθεί με δημόσια δαπάνη 10εκ. € για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της, ο οποίος και έχει ολοκληρωθεί.
Ο κ. Αρναουτάκης επίσης ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα αναμένεται να εγκριθεί η χρηματοδότηση του ΧΥΤΥ Χανίων με ποσό περίπου άλλων 10 εκ. €, ενώ τα επόμενα έργα που αναμένεται να χρηματοδοτηθούν με δημόσια δαπάνη για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού είναι οι Μονάδες διαχείρισης της Σητείας και της Ιεράπετρας, ενώ σε εξέλιξη είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα έργα του Δήμου Ηρακλείου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail