Εργαστήριο πειραμάτων φυσικής στη Λάρισα

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Περιφέρειες

Σε ένα ανοικτό εργαστήρι φυσικής, θα μετατραπεί το πρωί της Παρασκευής 7 Απριλίου και του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017, η πλατεία Ταχυδρομείου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Σχολείο Ανοικτό στη Κοινωνία που οργανώνεται από τη Διεύθυνση Βάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, τη σχολική σύμβουλο Φυσικών Επιστημών νομού Λάρισας, τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών Λάρισας και Ελασσόνας και το Δήμο Λαρισαίων.
Περίπου 180 μαθητές και 30 καθηγητές από 25 σχολεία της Διεύθυνσης Βάθμιας Εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν σ’ αυτή τη μεγάλη εκδήλωση, που ως σκοπό έχει τη διάχυση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι Φυσικές επιστήμες για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής καθώς και η ενημέρωση του κοινού πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα. Για το σκοπό αυτό μικρές ομάδες μαθητών από σχολεία του νομού, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, θα παρουσιάσουν πειράματα, κατασκευές, εργασίες, θεατρικά κ.α. που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, πάνω σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και είναι προσιτά στους αμύητους στην επιστήμη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα εμφανιστεί και μουσικό σχήμα από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής στο Χατζηγιάννειο θα υπάρξει και εκδήλωση με ομιλίες, θεατρικό δρώμενο και προβολή ταινίας μικρού μήκους.