Επιστολή Πρωθυπουργού στα Ενωμένα Έθνη

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

«Επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη έστειλε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όπου αναλύει την προκλητική στάση της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και επισημαίνει ότι η Ελλάδα πάει σε διάλογο μόνο όταν σταματήσουν οι ενέργειες αυτές της Τουρκίας.» ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Επίσης ανέφερε «Θα προχωρήσουμε στον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και στην αναδιάταξη της Ελληνικής βιομηχανίας. Παράλληλα δεν πρέπει να εφησυχάζουμε στο θέμα του κορονοϊού και χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τις ιώσεις της γρίπης. Εξ’ αιτίας του κορονοϊού η Ευρώπη περνά την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 70 χρόνων και το πρώτο θύμα είναι ο τουρισμός Για μεν την μείωση του ενοικίου παρατείνεται υποχρεωτικά για ένα μήνα».
Σε ερώτηση του «Ην-Ων» για τη στάση της Εθνικής Τράπεζας η οποία δεν τηρεί τις συμφωνίες που έκανε με την κυβέρνηση και για τους συνεπείς δανειολήπτες ο κ. Πέτσας απάντησε «Έχουν γίνει οι συμφωνίες και οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να τις τηρούν».
Τέλος στις 10 Σεπτεμβρίου οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου όπου θα συμμετέχει και η Ελλάδα θα συναντηθούν στη Κορσική για να συζητήσουν τα θέματα που έχουν προκύψει και με την Τουρκία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail