Επιδαύριος Δρόμος

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Περιφέρειες

Ο  «8ος ΕΠΙΔΑΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», θα πραγματοποιηθεί 27-28 Μαΐου 2017 που ενώνει το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου με το Μεγάλο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, μέσα από ιστορική διαδρομή πολιτισμού και αθλητισμού.
Διοργανώνεται από τον Δήμο Επιδαύρου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, την Δ.Δ.Ε. Αργολίδας, την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και η εταιρεία Ρώτας Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, διοργανώνουν τον «8ο ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ».
Στον «8o ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ» μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κάθε ηλικίας και επιπέδου που τους αρέσουν οι «μοναδικοί» αγώνες στο είδος τους. Η διαδρομή ενώνει δύο από τα πλέον σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά όλης της Ελλάδος. Μια ιστορική κληρονομιά για όλο τον κόσμο, που πλαισιώνεται από το φυσικό κάλος μιας περιοχής που βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτεύουσα Αθήνα και πολύ κοντά σε πολλά άλλα μέρη ιδιαίτερης ομορφιάς και ιστορικής σημασίας.
15 χιλιόμετρα, δίπλα στη θάλασσα και μέσα σε πλούσια βλάστηση. Μια ενδιαφέρουσα διαδρομή που οι συμμετέχοντες μπορούν να τρέξουν ή να περπατήσουν. Οι κατηγορίες είναι πολλές και απευθύνονται σε όλους. Το μόνο που πρέπει να υπάρχει είναι όρεξη για άθληση και καλή διάθεση. Εκτός από τα 15 χιλιόμετρα μπορούν να περπατήσουν 7 χλμ ή να τρέξουν 5 χλμ. Επιπλέον θα υπάρχουν κατηγορίες για μαθητές. Αρχίζοντας από τους μαθητές δημοτικού σχολείου χωρισμένους σε αυτούς που είναι γεννηθέντες από το 2008 έως το 2010 οι οποίοι θα τρέξουν 300 μέτρα  και στους «μεγαλύτερους» που είναι γεννημένοι από το 2005 έως το 2007 που θα τερματίσουν μετά από 600 μέτρα. Ακόμη δύο κατηγορίες θα απαρτίζονται από μαθητές γυμνασίου (800 μέτρα) και λυκείου (1000 μέτρα).
Αγωνίσματα – Διαδρομές
Τρέξιμο, ενηλίκων: 5 χλμ. και 15 χλμ.
Τρέξιμο, παιδικό: 300μ. / 600μ. / 800μ. / 1 χλμ.
Περπάτημα: 7 χλμ. και 15 χλμ.