Επανεκλογή προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Περιφέρειες

Ομόφωνα εκλέχθηκε το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (ΠΣΙΝ) στις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην έδρα της ΠΙΝ στην Κέρκυρα.
Όπως αναφέρει η ΠΙΝ, ακολούθησαν οι διαδικασίες, όπως αυτές προβλέπονται από τη νομοθεσία και στη συνέχεια η πλειοψηφούσα παράταξη πρότεινε εκ νέου για τη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον κ. Χρήστο Μωραϊτη, ενώ από τις παρατάξεις της μειοψηφίας προτάθηκαν για τη θέση του αντιπροέδρου ο περιφερειακός σύμβουλος Ζακύνθου (από την παράταξη «Νέα Ιόνιος Πολιτεία») κ. Γιώργος Στασινόπουλος και για τη θέση του γραμματέα ο κ. Δημήτρης Μπιάγκης (από την παράταξη «Μεγάλο Ιόνιο»).
Ακολούθησε η εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΙΝ για την οποία προτάθηκαν 4 μέλη από την πλειοψηφούσα παράταξη με τους αναπληρωματικούς τους και 2 μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας με τους αναπληρωματικούς τους.
Από την ψηφοφορία αναδείχθηκαν από την πλειοψηφούσα παράταξη τακτικά μέλη οι:
Δ. Μπάστας, Ν. Βαλλιανάτος, Στ. Γρηγόρης και Σπ. Αγγουράκη.
Και αναπληρωματικά μέλη οι:
Σ. Πεφάνη, Λ. Κατωπόδη, Σπ. Δραζίνος και Θ. Καμπίτσης.
Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκλέγονται οι:
Γ. Τσιλιμιδός, Σωτ. Κουρής
Και αναπληρωματικά μέλη οι:
Αν. Σαλβάνος και Θ. Βερύκιος.
Εκλέχθηκαν όλοι ενώ πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είναι, εκ του νόμου, ο Περιφερειάρχης ή ο Αντιπεριφερειάρχης που ορίζεται από τον Περιφερειάρχη.