Επίτιμος διδάκτορας ΠΘ Μανώλης Γλέζος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακηρύχθηκε ο Μανώλης Γλέζος.
Στο χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ζήσης Μαμούρης αναφέρθηκε στα 30 χρόνια του Τμήματος και τη σημαντική συμβολή του στην εκπαίδευση δασκάλων με υψηλού επιπέδου σπουδές αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις στην κοινωνία με κύριο τομέα παρέμβασης του Ρομά και τους πρόσφυγές. «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς τα τριάντα χρόνια της ιστορίας του συνδέονται με την ιστορία ενός ανθρώπου όπως ο Μανώλης Γλέζος και τον ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά του στον τόπο» επισήμανε ο κ. Μαμούρης.
Από την πλευρά του ο Μανώλης Γλέζος τόνισε:
«Αποδέχομαι την τιμή που μου γίνεται διότι: δεν την επιζήτησα, δεν είναι αποτέλεσμα συναλλαγής, δεν υπάρχει δόλος, δεν κατέχω κανένα κυβερνητικό αξίωμα. Σε καμία από τις πέντε αναγορεύσεις μου δεν κατείχα κυβερνητικό αξίωμα. Η απόφαση για την αναγόρευσή μου ήταν ομόφωνη και θα συνεχίσω ανεξαρτήτως όλων, να ασχολούμαι με την παιδαγωγική.
Παθιάζομαι για τις απόψεις μου, αλλά ποτέ δεν ισχυρίζομαι ότι δεν πρέπει να αμφισβητηθούν. Τίθενται προς κρίση όλων.
Η μητέρα μου με δίδαξε να μη λέω ψέματα, να έχω άποψη, τη δύναμή μου να την χρησιμοποιώ όχι μόνο αμυνόμενος αλλά και ως υπερασπιστής των αδυνάτων, με δίδαξε τις αντιλήψεις των παιδαγωγών Πεσταλότσι και Μοντεσόρι. Η παιδαγωγική αποτελεί έναν συστηματικό τρόπο μετάλλαξης της αγέλης σε κοινωνία, μέσω της απόκτησης παιδείας», τόνισε.
Τέλος, αναφέρθηκε στον αδερφό του Νίκο Γλέζο, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, όταν ήταν πρωτοετής φοιτητής της παιδαγωγικής ακαδημίας και δήλωσε πως φτιάχνει μία μεγάλη βιβλιοθήκη στη μνήμη του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail