Επίσχεση εργασίας εργαζομένων Υπηρεσίας Ασύλου

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Από την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας πάνω από 100 εργαζόμενοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου με κλιμακούμενη συμμετοχή σε πανελλαδικό επίπεδο παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος.
Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Ασύλου επισημαίνεται
«Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι το αποτέλεσμα των άκαρπων συζητήσεων με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά τους προηγούμενες μήνες για την ομαλοποίηση της μισθοδοσίας μας και η συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήσαμε μέσα στο 2017.
Το προηγούμενο έτος, οι αποδοχές μας δεν καταβάλλονταν κανονικά, με συνέπεια πολλοί συνάδελφοι/ισσες να έχουν αντιμετωπίσει από 2 έως 3 μήνες καθυστέρηση. Για ακόμη μία φορά όλοι/ες οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου είμαστε τρεις μήνες απλήρωτοι/ες αναμένοντας την καταβολή των μισθών των μηνών Δεκεμβρίου 2017, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018, χωρίς να έχουμε ακόμα λάβει απάντηση από το ΥΜΕΠΟ επί των αιτημάτων μας.  Εδώ και ένα χρόνο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δείχνει συστηματική ασυνέπεια ως προς την καταβολή της μισθοδοσίας μας, θέτοντας μάλιστα καταχρηστικούς όρους στις συμβάσεις εργασίας μας, σύμφωνα με τις οποίες δύναται να καταβάλλονται οι αποδοχές μας όταν αυτό θα καθίσταται εφικτό από την πλευρά της Διοίκησης – ακόμα και με καθυστέρηση έως 6 μήνες! Η αναλγησία της Διοίκησης μας έχει εξουθενώσει οικονομικά και μας αναγκάζει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα όσα δικαιούμαστε.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να δώσει λύση καταβάλλοντας άμεσα τα δεδουλευμένα μας και να πάρει θέση για τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουμε θέσει.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail